Câinele mops care îți înmoaie inima: de ce este o raritate pug-ul de culoare roz

Câinele mops care îți înmoaie inima: de ce este o raritate pug-ul de culoare roz

Micuțul din imaginile alăturate face parte din specia mops. Străinii îi spun pug, iar contul său de Instagram este incredibil de popular.

Dacă ai o afinitate pentru câini neobișnuiți, puțini sunt la fel de rari precum acest animal dintr-o specie aparent uzuală. Un mops, câinele s-a născut cu o piele aproape rozalie și ochi de culoare albastră. La doar 17 luni, pe lângă faptul că este foarte frumos, micuțul este a devenit o vedetă în mediul online.

Motivul aspectului său particular ține de moștenirea genetică. Pielea sa suferă de o lipsă de pigmentație. Din câte se pare, este foarte probabil să fi avut printre strămoși un albinos. Nu suferă de acea afecțiune și nu are probleme dacă stă la soare, de exemplu. În schimb arată spectaculos.

La nivel global, există mai puțin de 100 de cățeluși pug cu pielea roz și ochi albaștri. Aceștia au niște lăbuțe mici și drăguțe, o codiță cârlionțată și o față aparent turtită. În momentul în care l-a descoperit, Maria s-a îndrăgostit instant. În vârstă de 33 de ani, domnișoara din imaginea de mai jos abia a așteptat să intre legal în posesia mopsului

Maria este manager de marketing la o firmă din Londra și este de părere că destinul ei este să să-și împartă viața cu acest cățeluș căruia i-a făcut cont de Instagram. Acum, are peste 80.000 de urmăritori. Numele lui este Milkshake, iar Maria l-a cumpărat când avea doar 10 săptămâni.

Când i-a făcut profilul online, a început prin postarea unor fotografii amuzante cu el. Acum, este cel mai popular pug din lume. Maria este foarte încântată de întreținerea paginii sale de Instagram datorită mesajelor pe care le primește. Nu de puține ori, oamenii i-au spus ”că au avut o zi proastă, iar când l-au văzut pe Milkshake le-a făcut ziua mai bună, fapt care o încurajează să posteze în continuare”.

Când a intrat în posesia lui, era doar 30 de mopși roz în lume, iar acum sunt aproximativ 100. pug maria raritate roz

Citește și: