Cel mai rapid test: primești rezultate fiabile în 39 de minute

Cel mai rapid test: primești rezultate fiabile în 39 de minute

Bosch a dezvoltat un test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic, pentru detectarea agentului patogen SARS-Cov-2.

Testul oferă un rezultat fiabil în 39 de minute și în prezent este cel mai rapid test de reacție în lanț a polimerazei (PCR) la nivel mondial. Testul este destinat utilizării descentralizate în centrele de testare mobile din stațiile de service de pe autostrăzi sau din aeroporturi.

Persoanele pentru care este efectuat testul pot obține un rezultat fiabil în timp ce se află la locul de testare. Testul este disponibil acum în Europa, aprobat de Comisia Europeană, și ajută la evitarea petrecerii timpului în carantină, ușurează activitatea laboratoarelor și contribuie la siguranța călătoriilor și a muncii.

“Unul dintre elementele principale pentru combaterea pandemiei de coronavirus este identificarea rapidă a surselor de infecție. De aceea, după primul nostru test pentru coronavirus, ne-am concentrat pe dezvoltarea unuia și mai rapid”, spune dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH.

Testul are o sensibilitate de 98% și o specificitate de 100%.

Pentru a-l dezvolta, Bosch Healthcare Solutions a colaborat cu compania germană de biotehnologie R-Biopharm, un furnizor important de teste manuale PCR.

O premieră în sănătate: testarea simultană a cinci probe

Bosch a lansat testul pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic la sfârșitul lunii martie, după doar șase săptămâni de dezvoltare. Ca test multiplex, verifică simultan probele cu privire la virusul SARS-CoV-2 și la alte nouă boli respiratorii în două ore și jumătate.

“Cu diferitele noastre teste pentru coronavirus și strategiile de analiză variabilă deschidem o serie de scenarii de testare cu un dispozitiv Vivalytic, de la screening până la asistarea diagnosticării diferențiale pentru boli cu simptome similare”, spune Marc Meier, președintele Bosch Healthcare Solutions GmbH.

Iar activitatea de dezvoltare este încă în plină desfășurare la Bosch: de la începutul lunii octombrie 2020, va fi posibilă evaluarea simultană a cinci probe într-un singur cartuș de testare și la o viteză comparabilă.

Capacitatea de testare va fi astfel sporită, permițând prelucrarea complet automatizată a peste 160 de probe pe zi cu ajutorul unui dispozitiv Vivalytic. În plus, software-ul optimizat va reduce timpul de obținere a rezultatului testului SARS-CoV-2 pentru probe pozitive.

Testul este utilizat rapid: este prelevată o probă din nasul sau gâtul pacientului folosind un tampon steril și este introdusă în cartușul de testare. Apoi, cartușul de testare, care conține deja toți reactivii necesari pentru testare, este introdus în dispozitivul Vivalytic pentru analiză automatizată.

Până la finalul anului, Bosch intenționează să atingă o capacitate de un milion de teste. Deoarece cererea pentru dispozitivul de analiză și testele rapide rămâne ridicată, compania lucrează îndeaproape cu furnizorii săi pentru a maximiza capacitatea și a spori în continuare oferta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: