BOR și MAI și-au luat „lumină” de la români cât să le ajungă o eternitate — FOTO-VIDEO

BOR și MAI și-au luat
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Protocolul semnat de Ministerul de Interne cu Biserica Ortodoxă Română pentru perioada de Paște a stârnit un val de reacții pe internet. Relaxarea restricțiilor în perioada de Paște, obținută de Patriarhul Daniel de la ministrul Marcel Vela, nu e privită cu ochi buni.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat marți un protocol semnat cu Biserica Ortodoxă Română pentru perioada de Paște. Între altele, credincioșii pot merge la biserică pentru a lua pâine binecuvântată, iar lumina le poate fi adusă acasă de polițiști, voluntari ai Bisericii și alte forțe ale MAI.

Mai mult, lumina poate fi dusă și-n spitale și în centrele de carantină.

E un protocol văzut drept o relaxare a restricțiilor din ultima vreme. Chiar dacă MAI insistă că Biserica va organiza spații speciale în parohii și că totul va fi supravegheat de polițiști și jandarmi, lucrurile ar putea scăpa, de fapt, de sub control. Un bun exemplu în acest îl reprezintă pelerinajele religioase precum cel de la Iași. Și acolo e plin de polițiști și jandarmi, dar asta nu-i oprește pe oameni să se îmbulzească.

Or, în situația dată, aglomerațiile de acest fel nu-s permise.

Protocolul dintre MAI și BOR n-a fost primit bine pe internet. Rețelele de socializare s-au umplut de ironii și meme-uri la adresa înțelegerii. Am făcut, mai jos, o colecție.

Internetul a dat „lumină” MAI și BOR

Pe Marcel Vela îl știi în celebra geacă de piele, care-ți aduce aminte de anii 80. Iar cineva s-a gândit la mixul ăsta, o poză care circulă deja pe mai multe conturi de Facebook:

Dana Yacoub / Facebook

Marian Godină, polițistul din Brașov, a venit, la rându-i, cu două glume pe acest subiect.

N-a fost uitată nici intervenția brutală din 10 august 2018 din PiațaVictoriei, atunci când mulțimea pașnică a fost dispersată de polițiști și jandarmi cu tunuri de apă și gaze lacrimogene. Aceiași polițiști și jandarmi vor aduce acum lumina acasă credincioșilor.