Booking.com, concedieri masive: așa îți dai seama cât a suferit turismul în pandemie

Booking.com, concedieri masive: așa îți dai seama cât a suferit turismul în pandemie

Booking.com este cel mai important portal pentru rezervarea unor locuri de cazare în vacanță. Din păcate, în pandemie a suferit cel mai mult de scăderea activității înregistrate în turism.

„Ultimele 5 luni au reprezentat cea mai mare criză economică și socială din existența noastră!”, este concluzia celor de la Booking Holdings, care se află în situația de a face concedieri masive pentru a supraviețui. Nu mai puțin de un sfert dintre angajații Booking.com vor rămâne fără loc de muncă în perioada imediat următoare, aproximativ 4000 de persoane, conform informațiilor obținut de Bloomberg.

Deși numărul exact nu a fost confirmat oficial până la această oră, oficialii companiei au atras atenția asupra faptului că numărul de posturi desființate nu va fi aleatoriu. În schimb, va reflecta ”așteptările cu privire la viitorul călătoriilor”. Cu alte cuvinte, a fost avută în vedere și o creștere a cererii în următoarele luni.

Domeniul de activitate al Booking a fost efectiv îngropat în pandemie, din cauza restricțiilor de circulație și a fricii oamenilor de a călători. CEO-ul companiei este convins că, deși cea mai mare parte a restricțiilor din industria turismului s-au ridicat în mute părți din Europa, există ”presiuni majore” în continuare pe acest domeniu.

„În adâncul inimii am sperat, pentru multă vreme, că nu se va ajunge în  această situație. Totuși, nimic nu poate înlătura impactul pe care această criză l-a avut și va continua să îl aibă atât asupra industriei călătoriilor, cât și asupra companiei noastre”, a adăugat Glenn Fogel.

Concedierile a aproximativ un sfert din forța de muncă vin după ce Booking.com s-a bucurat de un ajutor financiar semnificativ din partea guvernului olandez, țara în care gigantul are sediul social.

Anunțul celor de la Booking este cel mai recent dezastru pentru oamenii care activează în acest domeniu. Airbnb și TripAdvisor și-au concediat în ultimele luni, de asemenea, aproximativ un sfert dintre angajați.

Citește și: