12 apr. 2020 | 10:16

Airbnb se reinventează, pe timp de pandemie: ce oferă, dacă nu mai închiriază apartamente

ACTUALITATE
Airbnb se reinventează, pe timp de pandemie: ce oferă, dacă nu mai închiriază apartamente

Dacă nu cumva te-ai ascuns într-o peșteră în ultimele trei luni, ai aflat că oamenii nu mai merg în vacanță și nici la restaurante. În acest context, Airbnb a căutat să se reprofileze.

Un procent de 90% din business-ul Airbnb gravita în jurul închirierii de apartamente, garsoniere sau un simplu pat într-o cameră. Chiar dacă respectiva funcție nu era însă la fel de populară, în 2016, Airbnb a inclus pe platformă ”experiențe”. Acolo puteai achiziționa tururi locale, excursii, cursuri, chiar și cine.

În contextul în care oamenii nu mai călătoresc deloc, oficialii Airbnb au decis să-și extindă partea de experiențe. În acest fel, o schimbare majoră nu-i va ajuta doar pe ei financiar, dar și pe cei care trăiau din închirierea unor spații. Prin introducerea de ”experiențe online”, ai un motiv în plus să intri pe Airbnb, chiar dacă nu plănuiești o vacanță.

Anunțul pe marginea schimbării a fost făcut pe blogul oficial al companiei. În noua secțiune de pe site vei găsi o sumedenie de experiențe puse la dispoziția clienților prin intermediul Zoom, populara aplicație de videoconferință. Ca un beneficiu suplimentar din partea Airbnb, gazdele care vor folosi Zoom pentru a oferii diverse cursuri, tutoriale sau alte experiențe vizuale de la distanță, nu vor plăti accesul la aplicație.

În prima etapă, sunt incluse aproximativ 50 de cursuri, lecții și tururi pe care le poți experimenta, iar gazdele care oferă aceste experiențe sunt din peste 30 de țări. Cei de la Airbnb sunt optimiști că va fi vorba de câteva mii în următoarele luni de stat în casă, dar și după aceea. Ca referință, una dintre experiențe populare este un tur al Cernobîl, în care poți întâlni câțiva dintre câinii care locuiesc în regiune. În cazul în care te încântă caprele, există și o plimbare virtuală printr-un sanctuar de capre. Fără să surprindă absolut pe nimeni, există și multe cursuri de gătit și fitness.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele