Bill Gates vorbește, în premieră, despre pandemie și care e cea mai mare problemă

Bill Gates vorbește, în premieră, despre pandemie și care e cea mai mare problemă

În 2015, după epidemia de Ebola, Bill Gates a avertizat că o pandemie va fi mai periculoasă decât un război. În prezent, pandemia e în derulare și toate țările care n-au ascultat avertismentele se regăsesc într-o situație presupus imposibilă. Dar a devenit realitate.

În urmă cu cinci ani, Bill Gates a explicat de ce omenirea nu e pregătită pentru o pandemie. Când Bill Gates a spus că omenirea nu e pregătită pentru așa ceva, el se baza pe câteva cazuri recente: epidemia SARS din 2003, gripa porcină H1N1 din 2009 și epidemia de Ebola.

Propunerea lui Gates la acel moment era ca țările și, implicit, liderii acestora să se mobilizeze și să investească în medicină. Într-un interviu recent, Bill Gates a spus pentru The Wall Street Journal că scopul pentru care a vorbit despre subiect era ca omenirea să acționeze și să reducă pagubele.

„Speranța mea este acum ca liderii din întreaga lume, care sunt responsabili pentru protejarea cetățenilor, să ia ceea ce am învățat din această tragedie și să investească în sisteme pentru a preveni viitoarele epidemii.”
Bill Gates, conform Libertatea

Bill Gates investește milioane de dolari în lupta cu virusul de acum

Fundația Bill & Melinda Gates a anunțat că va furniza 305 milioane de dolari pentru a lupta împotriva coronavirus. Și Bill Gates se așteaptă să investească chiar mai mult până când pandemia se va termina. Scopul e găsirea unui tratament și unui vaccin.

„Cred că putem preveni o așa catastrofă (moartea a mai mult de 10 milioane de oameni – n.r.) prin construirea unui sistem global de avertizare și de răspuns la o epidemie”, a mai spus Gates în 2015. În prezent, numărul deceselor se apropie de 300.000. Circa 4,5 milioane de oameni au fost afectați, iar aproape 1,7 milioane au fost declarați recuperați.

Ce nu spun aceste cifre e că întreaga lume a fost blocată de pandemie, de la cele mai mici țări până la cele mai mari.

Citește și:
Etichete: