08 mai 2020 | 12:30

Fundația lui Bill Gates nu-i un ”Centru pentru Reducerea Populației”. Cum s-a ajuns la minciuna de acum

ACTUALITATE
Fundația lui Bill Gates nu-i un ”Centru pentru Reducerea Populației”. Cum s-a ajuns la minciuna de acum

Un nou fake news de pe internet îl pune pe Bill Gates și fundația de care se ocupă împreună cu soția sa într-o lumină proastă.

Mai multe știri false au apărut, de-a lungul timpului, despre co-fondatorul Microsoft. Asta pentru că, pe lângă tehnologia pe care a dezvoltat-o, acesta se ocupă și de probleme cu care se confruntă lumea. De altfel, fundația de care se ocupă împreună cu soția sa, Melinda Gates, are o serie de scopuri care ar urma să ajute populația planetei. Urmărește sporirea asistenței medicale, reducerea sărăciei extreme în lume, iar în Statele Unite vrea să contribuie la extinderea accesului la educație și la tehnologia informației.

Totuși, organizația Bill and Melinda Gates Foundation a ajuns recent în atenția tututor din motive greșite. O fotografie falsă care s-a răspândit pe interent în ultima vreme arată că fundația are pe peretele exterior al clădirii semnul ”Centrul pentru Reducerea Globală a Populației Umane”. De aici au pornit teoriile false ale conspirației potrivit cărora Gates ar plănui să reducă populația de pe planetă. Este vorba, de fapt, despre o fotografie cu exteriorul clădirii fundației, editată să pară că ar fi un centru al cărei scop este reducerea populației. Poți vedea exemplu cu această fotografie falsă aici.

Bill Gates este ținta fake news

Acuzațiile au fost negate de miliardar. În cazul în care tot nu crezi, poți vedea dovada în imaginile de pe Google Maps, care arată exteriorul clădirii, unde nu e niciun semn că ar exista vreun centru care se concentrează pe reducerea populației.

În ultima vreme, co-fondatorul Microsoft a fost subiectul mai multor știri false care au circulat pe internet. O altă informație falsă este legată de faptul că Bill Gates ar vrea să folosească implanturi de microcipuri în corpul oamenilor pentru a combate coronavirusul, iar alta spune că Gates a refuzat să-și vaccineze proprii copii.