Bill Gates propune 3 pași simpli ca să ieșim din pandemie

Bill Gates propune 3 pași simpli ca să ieșim din pandemie

Bill Gates are câteva propuneri pentru liderii mondiali despre cum ar putea rezolva criza pe care noul virus a cauzat-o la nivel mondial.

De-a lungul timpului, fondatorul Microsoft s-a mai adresat publicului pe subiect. În 2015, de exemplu, acesta a avut un discurs în care ne anunța pe toți că nu suntem pregătiți pentru o viitoare potențială epidemie. Pe atunci, acesta menționa că viitoarea catastrofă cu care planeta noastră ar urma să se confrunte nu va fi vreun război, ci un virus.

Acum, Bill Gates vine cu un plan ce constă în trei pași prin care să putem face față pandemiei. Recomandările vin în urma consultărilor pe care acesta le-a avut prin fundația sa, Bill & Melinda Gates Foundation, care finanțează cercetări pentru găsirea unui tratament pentru boala COVID-19.

Ce sugerează Bill Gates liderilor mondiali

În primul rând, co-fondatorul Microsoft spune că este necesară o abordare serioasă la nivel naţional în ceea ce privește restricțiile pentru împiedica răspândirea bolii. În ceea ce privește țările care nu au impus măsuri restrictive stricte, ar fi vorba, de fapt, despre „o reţetă pentru dezastru”.

Al doilea pas propus de Gates are legătură cu testarea. Acesta susține că este necesară stabilirea unui sistem clar prin care să se determine cine să fie testat cu prioritate. Potrivit lui Bill Gates, cei care ar trebui să aibă prioritate ar fi cadrele medicale și cei care se află în prima linie. Ulterior, ar urma persoanele cu simptome evidente, care care prezintă cel mai mare risc de a se îmbolnăvi grav şi de a-i îmbolnăvi și pe ceilalţi.

Cel de-al treilea pas ar fi o abordare bazată pe date prin care să se poată dezvolta tratamente, dar și un vaccin pentru noul virus.

„După cum am văzut anul acesta, mai avem un drum lung”, menționează Bill Gates în articolul său. „Dar eu tot cred că dacă luăm deciziile corecte acum, informați de știință, date și de experiența profesioniștilor medicali, putem salva vieți și vom readuce țara înapoi la muncă”, a mai spus acesta.

Citește și: