Bill Gates, despre vaccinul împotriva Covid-19: ce a declarat în conferința Națiunilor Unite

Bill Gates, despre vaccinul împotriva Covid-19: ce a declarat în conferința Națiunilor Unite

Deși se lucrează pe mai multe fronturi pentru obținerea unui vaccin împotriva noul coronavirus Covid-19, realizarea sa este doar primul pas, conform spuselor lui Bill Gates.

În România, egalitatea șanselor și a dreptului la educație au fost periclitate masiv de pandemie. Din cauza unor situații financiare precare sau a simplului fapt că locuiesc la țară, mulți copii nu mai fac cursuri, iar statul român i-a șters cu buretele printr-o licitație pentru tablete făcute pe butuci.

La fel cum banii au ajuns să facă legea la nivel național, Bill Gates este îngrijorat că asta se va întâmpla la o scară globală, în momentul în care vaccinul împotriva noului coronavirus va deveni disponibil. Într-o intervenție la sediul Națiunilor Unite, fondatorul Microsoft și-a exprimat dorința ca vaccinul să fie accesibil tuturor.

„Singura modalitate de a elimina amenințarea acestei boli într-un loc din lume este de a o elimina în toate locurile de pe planetă”, a spus Bill Gates în discursul său la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, potrivit Rai News, citat de Rador.

„Lumea se află în pragul unei mari descoperiri științifice: după toate probabilitățile, un vaccin sigur și eficient împotriva COVID-19 va fi disponibil la începutul anului viitor. Va fi probabil mai mult de un vaccin”, afirmă Bill Gates subliniind, însă, că „eradicarea bolii nu va avea loc automat”, deoarece „este necesar să ne asigurăm că există capacitatea efectivă de a produce miliarde de doze de vaccin, de a găsi finanțări pentru a-l realiza și de a identifica cele mai potrivite strategii pentru distribuirea sa”.

Este important de reținut că Gates a neglijat în discursul său reticența multor oameni la un eventual vaccin împotriva noului coronavirus. O campanie eficientă de informare pe marginea acestui subiect este de asemenea incredibil de importantă.

Pentru a-și argumenta dorința de distribuție în masă a noului vaccin, Gates a folosit niște modele de previziuni de la Universitatea Northeastern. „Cercetatorii au analizat două scenarii posibile. În primul, vaccinurile sunt distribuite în toate țările în funcție de numărul de locuitori. În al doilea, găsim o situație foarte apropiată de ceea ce se întâmplă în aceste zile, și anume că cele mai bogate cincizeci de țări de pe planetă vor avea la dispoziție primele două miliarde de doze de vaccin. În acest scenariu, virusul va continua să se răspândească necontrolat timp de patru luni în trei sferturi ale globului. Și vom asista la dublarea numărului morților”, explică Bill Gates. „Ar fi o catastrofă morală”, adaugă filantropul american.

Citește și: