Avertismentele lui Arafat: ”Nu vă faceți planuri pentru vacanța de vară”. Când se deschid mall-urile

Avertismentele lui Arafat: ”Nu vă faceți planuri pentru vacanța de vară”. Când se deschid mall-urile

Raed Arafat a avut aseară o intervenție de la Digi 24 în care a tratat mai multe subiecte importante, începând cu planurile de vacanță și terminând cu mall-urile.

Secretarul de stat Raed Arafat a fost în centrul atenției în ultimele săptămâni, fiind un factor de decizie când vine vorba de reacția României la pandemie. Din acest motiv, avertismentele sale legate de perioada de după starea de urgență sunt foarte importante.

În contextul în care mulți români se întreabă cum se va desfășura vacanța de vară și unde ar putea să meargă, Arafat are un avertisment important. „În primul rând, depinde unde vrea să facă concediul. Și, indiferent unde vrea să meargă, aș fi rezervat, aș zice să aștepte. Trebuie văzută evoluția bolii, este devreme acum să vorbim”, a declarat Raed Arafat.

În același timp, Arafat a insistat pe faptul că mai avem până pe 15 mai, iar restricțiile trebuie respectate cel puțin până la acea dată. „Să nu se aștepte nimeni că va fi cum a fost înainte de pandemie. Totul depinde de evoluția virusului și depinde de noi foarte mult”, a afirmat Raed Arafat.

În mod inevitabil, foarte mulți sunt curioși când vor putea reveni în mall-uri și restaurante. Întrebat dacă vor fi redeschise mall-urile, Arafat a spus că în niciun caz acest lucru nu se va întâmpla în prima fază: „Părerea mea este că nu, în prima fază, în niciun caz. Va mai dura un pic cu redeschiderea mall-urilor și a restaurantelor, dar așteptăm o analiză. Trebuie să ne așteptăm că nu vor fi masuri masive și deodată date jos”.

Deși nu este sigur de aceste lucruri și trebuie să existe comunicate oficiale pe marginea subiectului, Arafat a insistat pe faptul că deși se renunță la declarația pe propria răspundere, vor rămâne în vigoare alte măsuri. În plus, vor fi impuse unele noi, precum purtarea măștii de protecție în permanență. De asemenea, va rămâne limita numărului maxim de persoane. Parcurile ar putea fi redeschise, dar nu și locurile de joacă. Nu vor fi organizate festivități și nici se va putea merge la restaurant.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: