Avertisment pentru toți românii: ANAF e cu ochii pe conturi. Se întâmplă și cu Revolut

Avertisment pentru toți românii: ANAF e cu ochii pe conturi. Se întâmplă și cu Revolut

De luna aceasta, Revolut va asigura IBAN în lei printr-un parteneriat cu Libra Bank. Dar asta poate fi și o veste proastă pentru români care foloseau contul cu alt scop.

Libra Internet Bank și Revolut au anunțat lansarea în România a conturilor în lei. Asta înseamnă că, de exemplu, vei putea primi salariul direct în contul Revolut, dacă vrei asta. În prezent, compania susține că are 1,25 milioane de utilizatori în România. În următorii trei ani estimează că poate ajunge la cinci milioane.

Revolut îți permite, atunci când ești în altă țară, să plătești direct în moneda țării respective. Totodată, are o aplicație ceva mai dezvoltată când vine vorba de feedback despre unde se duc banii tăi. Îți pune la dispoziție și-o soluție facilă de economisire, dar și posibilitatea de-a avea conturi în mai multe monede.

Pentru cei interesați e bine de știut că poți folosi platforma și pentru tranzacționare de acțiuni, criptomonede sau chiar aur. Dar mai e un alt truc la care e folosit Revolut.

Ce legătură are ANAF cu conturile în lei pe Revolut

Până în acest moment, Revolut putea fi un cont foarte util dacă ANAF punea poprire pe cele de la bancă. De acum înainte, situația se complică.

„În situația în care Libra primește solicitare de la ANAF pentru poprire, noi o transmitem către Revolut. Posesorii de IBAN nu sunt clienți Libra, să decidem noi poprirea. Posesorii de IBAN ai Revolut sunt clienții Revolut”, a afirmat Emil Bituleanu, șeful Libra Internet Bank.

Irina Scarlat, Global Head of Growth la Revolut, a oferit mai multe detalii.

„Revolut nu este o modalitate de a face evaziune. E un mit acela cum că conturile Revolut nu pot fi restricționate. La rubrica «termeni și condiții»- acele pagini multe pe care nimeni nu le citește- scrie clar că utilizatorii se obligă să respecte legislația fiscală a statului în care se înregistrează. Iar conformitatea este o prioritate pentru noi”, a afirmat aceasta, conform HotNews. Totuși, nu a dorit să precizez dacă până acum au fost primite solicitări din partea ANAF privind furnizarea de informații despre deținători de conturi Revolut.

Dacă nu vrei să te trezești în situația în care îți sunt blocate și conturile de la bancă, și contul Revolut, e bine să știi asta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: