Astronauții care au trăit cea mai mare parte din pandemie în spațiu au revenit pe Pământ

Astronauții care au trăit cea mai mare parte din pandemie în spațiu au revenit pe Pământ

Un trio de călători spațiali s-a întors în siguranță pe Pământ astăzi, după o misiune de șase luni pe Stația Spațială Internațională (ISS).

Capsula Soyuz MS-16 care transporta astronautul NASA Chris Cassidy și pe cei doi astronauți de la Roscosmos, Anatoly Ivanishin și Ivan Vagner, a aterizat pe stepele din Kazahstan, la sud-est de orașul Dzhezkazgan, joi la 7:54 (2:54 GMT).

După un scurt control medical, cei trei vor fi duși cu elicopterele la Dzhezkazgan de unde vor pleca acasă.

trio spatiu

Cassidy va urca într-un avion NASA înapoi la Houston, în timp ce Vagner și Ivanishin vor zbura acasă la Star City, Rusia.

Echipajul a zâmbit în timp ce vorbea cu membri mascați ai echipei de recuperare, iar NASA și Roscosmos au raportat că sunt în stare bună.

tro spatiu

Ca parte a măsurilor de precauție suplimentare cauzate de coronavirus, membrii echipei de salvare care s-au întâlnit cu echipajul au fost testați pentru detectarea virusului, iar numărul de persoane implicate în efortul de recuperare a fost limitat.

După sute de zile în spațiu

Cassidy, Ivanishin și Vagner au petrecut 196 de zile pe orbită, după ce au ajuns la ISS pe 9 aprilie. I-au lăsat în urmă pe Kate Rubins de la NASA și pe Sergey Ryzhikov și Sergey Kud-Sverchkov de la Roscosmos, care au ajuns în orbită în urmă cu o săptămână pentru o ședere de șase luni.

trio spatiu

Cassidy, întorcându-se de la cea de-a treia misiune spațială, a petrecut în total 378 de zile în spațiu, deținând al cincilea loc printre astronauții americani.

În timp ce servea drept comandant al stației, Cassidy i-a întâmpinat pe echipajul SpaceX Demo-2 pe Robert Behnken și Douglas Hurley, primii astronauți NASA care s-au lansat în stația spațială pe o navă spațială americană de pe tărâm american, de la retragerea flotei spațiale din 2011.

Cassidy și Behnken au finalizat patru plimbări spațiale pentru un total de 23 de ore și 37 de minute, devenind doi dintre cei patru astronauți americani care au finalizat 10 plimbări spațiale.

Înainte de plecarea echipajului, cosmonauții ruși au putut sigila temporar scurgerea de aer pe care au încercat să o localizeze timp de câteva luni. Scurgerea mică nu a reprezentat un pericol imediat pentru echipajul stației, iar inginerii Roscosmos au lucrat la o sigilare permanentă.

În noiembrie, cei rămași acum pe ISS sunt așteptați să întâmpine prima misiune operațională NASA a SpaceX Crew Dragon care cuprinde astronauții NASA Mike Hopkins, Victor Glover și Shannon Walker și astronautul Soichi Noguchi de la Agenția de Explorare Aerospațială a Japoniei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: