26 nov. 2020 | 09:30

Aproape toți angajații vor lucra de acasă, permanent: decizia suprinzătoare a unui gigant din gaming

ACTUALITATE
Aproape toți angajații vor lucra de acasă, permanent: decizia suprinzătoare a unui gigant din gaming

Square Enix este cea mai nouă companie care a decis să îmbrățișeze beneficiile muncii de acasă. Aproape toți angajații vor înceta să mai vină la birou, permanent.

Chiar dacă numele Square Enix s-ar putea să-ți fie străin, compania deține în portofoliu unele dintre cele mai impresionante proprietăți intelectuale din domeniu. Marvel`s Avengers este cel mai recent joc al gigantului, dara compania mai deține Final Fantasy, Hitman, Tomb Raider, Life is Strange, Nier sau Kingdom Hearts.

Deși este clar că are bani să-și susțină activitatea pe termen lung, a anunțat că va înceta să solicite prezența la birou a majorității angajaților, permanent. În prima fază, aceasta este o formă de aliniere la o practică din industrie legată de pandemie. Faptul că Square Enix a decis transpunerea unei decizii temporare într-una permanentă, cel mai probabil, are legătură cu faptul că beneficiile acestui sistem au fost evidente pentru toate părțile implicate.

Începând cu 1 decembrie, toți angajații Square Enix vor primi un mesaj prin care li se atrage atenția dacă pot sau nu să lucreze de acasă, pentru totdeauna. Indiferent dacă vor merge sau nu la birou, compania a hotărât să micșoreze și numărul de zile lucrate, cu o medie care gravitează în jurul a trei zile pe săptămână, de acasă sau de la birou.

Este însă important de reținut că nu se va renunța la birouri complet. Angajații vor avea posibilitatea ca, în fiecare lună, dacă poziția le-o permite, să-și schimbe statutul de angajat de acasă într-unul la birou și invers. Încă din prima fază a implementării programului, Square Enix se așteaptă ca aproximativ 80% dintre angajați să lucreze de acasă.

Printre motivele acestei schimbări, cei de la Square Enix au spus că are mari șanse să mărească productivitatea și să faciliteze obținerea unui echilibru mai bun între viața de familie și locul de muncă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele