Apple vrea să reinventeze conferințele video și ideea nu-i deloc rea

Apple vrea să reinventeze conferințele video și ideea nu-i deloc rea

Apple a achiziționat Spaces, o companie de VR care a oferit atât experiențe VR, cât și o modalitate de a-ți aduce avatarul virtual în ședințele Zoom.

Apple s-a arătat mereu interesată atât de realitatea virtuală, cât și de realitatea augmentată, așa că era de așteptat un astfel de demers.

Spaces este o companie care a început să ofere experiențe VR free-roam, asemănătoare cu cele oferite de The Void în vremurile pre-pandemice.

Primul său proiect a fost un joc VR cu tema Terminator cu, până la patru jucători. Cel mai interesant lucru a fost însă urmărirea facială pe care a folosit-o pentru a încerca să facă jocurile sale VR mai imersive decât concurența.

Înainte de a începe să folosești una dintre experiențele Spaces, fața ta ar fi scanată de o cameră. Aceste date sunt apoi suprapuse avatarului tău în joc, astfel încât colegii tăi să fie în lumea virtuală cu tine

Când COVID-19 a lovit, Spaces a fost nevoită să își închidă afacerile din lumea reală. Dar a luat acea tehnologie de scanare a feței și a construit o platformă pe care să-ți poți scana propria față și să o plasezi pe un avatar virtual. Apoi, poți conecta configurația VR la Zoom (sau un alt produs de conferință video) și poți fi prezentat ca o versiune de desen animat.

Având în vedere interesul Apple pentru scanarea facială și avatarele de desene animate – „memoji” – se pare că există o mulțime de motive pentru Apple pentru a cumpăra compania Spaces. Poate că va folosi echipa Spaces pentru a-și consolida eforturile existente în spațiul VR/AR sau va valorifica tehnologia pentru a îmbunătăți FaceTime cu caractere virtuale.

Nu este clar încă dacă firma va fi parte a Apple sau dacă va fi folosită doar tehnologia. E foarte posibil ca Face Time să devină mai importantă și chiar o alternativă la Zoom și alte platforme. Eventual, și-o integrare în iMessage.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: