03 apr. 2020 | 09:55

Apogeul pandemiei în România, confirmat de Tătaru: când se relaxează restricțiile, conform ministrului

ACTUALITATE
Apogeul pandemiei în România, confirmat de Tătaru: când se relaxează restricțiile, conform ministrului

În această perioadă dificilă, românii se uită la ministrul Sănătății, în speranța obținerii unor informații clare pe marginea pandemiei. Din păcate, pronosticurile oficialului nu sunt optimiste.

Indiferent cât de rapid crește numărul bolnavilor de coronavirus în țara noastră și cât de mare a ajuns rata deceselor, se pare că, în continuare, suntem la începutul pandemiei. Ministru Sănătății a confirmat într-o intervenție la TVR1 că apogeul s-ar putea atinge abia în a doua jumătatea a acestei luni. Din acel punct, mai avem de așteptat aproximativ o lună până la relaxarea restricțiilor.

În opinia ministrului, ne putem aștepta în România la un număr maxim de 10.000 – 15.000 de persoane infectat cu Covid-19. „Vârful pandemiei îl văd în a doua jumătate a lunii aprilie. Dar îl văd mai ascuţit sau mai domol, în funcţie de ceea ce vom face noi, atât ca activitate medicală, dar şi populaţia prin măsurile care trebuie într-adevăr respectate. Poate fi în jur de de 10.000, poate fi în jur de 15.000, depinde cum avem rata de transmitere locală, accelerată sau nu. Poate fi din cazuri uşoare şi medii, poate fi din cazuri grele, critice, care necesită suport, şi atunci vom avea o aglomerare a terapiilor intensive şi vom avea şi decese”, a declarat Nelu Tătaru, la postul TVR1.

Cu condiția scăderii numărului de decese și îmbolnăviri, oficialul a atras atenția asupra perioadei în care am putea începe revenirea la activitățile normale în afara căminului. „Să ne gândim cam la două săptămâni după ce va trece vârful, să putem relaxa, în condiţiile în care vom respecta în continuare nişte precauţii. Pe final de mai, în măsura în care numărul de cazuri noi vor scădea şi numărul de decese nu se va mai accentua”, a precizat Tătaru, răspunzând unei întrebări cu privire la momentul când vor începe să fie ridicate restricţiile. Momentan însă, țara noastră se confruntă cu o scădere a numărului de medici activi, iar dacă trendul va continua, cazurile înregistrate vor exploda, concomitent cu numărul de decese.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele