Aplicația de tip Waze pe care o vrei în București ca să găsești repede un loc de parcare

Aplicația de tip Waze pe care o vrei în București ca să găsești repede un loc de parcare

Găsirea unui loc de parcare e problematică nu doar în București, ci și-n alte orașe mari din țară. Așa că niște oameni au venit cu o soluție. După modelul Waze.

Autoritățile din București se chinuie de multă vreme să rezolve problema locurilor de parcare din București. Dar nu prea s-a reușit mare lucru. E motivul pentru care vezi trotuare aglomerate și mașini înghesuite prin toate colțurile, chiar și-n locurile în care, în mod normal, n-ai voie să parchezi.

Un fond de investiții, pe nume ROCA X, a decis să sprijine un proiect care ar rezolva această problemă. E vorba de o aplicație care funcționează după modelul Waze, dar e pentru locuri de parcare, nu pentru trasee.

Hai să vezi despre ce e vorba.

Cum funcționează Waze-ul pentru locuri de parcare

Pe aplicații precum Waze și Google Maps ai diferite opțiuni. Găsești cea mai apropiată benzinărie, cel mai scurt traseu și, în unele cazuri, cea mai apropiată parcare. Numai că aceste aplicații nu-s dedicate găsirii unui loc de parcare.

Așa că fondul de investiții ROCA X a decis să bage bani în yeParking, o aplicație ce se recomandă a fi prima platformă de park sharing. Dezvoltatatorii se pregătesc să încheie un parteneriat business to business cu un lanţ de mall-uri prezent la nivel naţional.

Din aplicație ai metode de plată simple prin care-ți poți rezerva parcarea. Iar modul de funcționare e simplu: aplicaţia îţi găseşte locul de parcare liber şi te ajută să-l plăteşti folosind doar telefonul. Deocamdată, aplicația e dezvoltată pentru scopuri B2B, adică business to businnes.

Dar va fi disponibilă tuturor șoferilor.

Cum îți închiriezi locul de parcare

Aplicația funcționează deja la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, unde va deveni metoda alternativă de plată pentru GoToParking, modernizând astfel experiența de parcare pentru cei aproximativ 2.100 de șoferi care tranzitează zilnic aeroportul.

În plus, reprezentanții fondului de investiții susțin că sunt „în negocieri de aproape 90% finalizate atât în ceea ce priveşte plăţile cât şi comisioanele cu o companie care deţine un lanţ de mall-uri în principalele oraşe din ţară”.

„(…) odată oprită maşina începe taxarea. La plecare nu mai cauţi automatul de plăţi, ci o faci din aplicaţia instalată pe telefonul mobil. yeParking e o soluţie smart pentru o problemă presantă a oraşelor mari, unde să găseşti un loc de parcare devine tot mai dificil, spre imposibil. De aceea suntem încrezători în potenţialul aplicaţiei să câştige popularitate în timp record şi credem că va deveni cât de curând un Waze al parcărilor”, spune Alexandru Bogdan, director ROCA X.

Aplicația le va permite proprietarilor de locuri de parcare să le închirieze atunci când nu le folosesc. Dacă pleci în concediu două săptămâni, de exemplu, poți menționa în aplicație că ai un loc liber de parcare, plătit, și cineva poate parca acolo în locul tău contra-cost.

Citește și: