Acest Volkswagen Beetle are ce-ți trebuie pentru parcările din București

Volkswagen Beetle din anii ‘60 a fost transformat în tot felul de ciudățenii de-a lungul timpului. De departe, cea mai bizară este această „Broscuță” „turtită” sau tăiată…sau scurtată, depinde cum vrei să-i zici.

Recent, am scris despre un artist care transforma mai multe mașini Volkswagen Beetle de epocă în sfere sau cuburi. Totuși, sunt opere de artă și au doar utilitate estetică, nimic practic.

„Broscuța” pe care o vezi în imagini este o mașină reală, perfect funcțională. Aproape că nu-ți vine să crezi că așa ceva chiar există dacă te uiți doar la niște poze.

Așa a crezut și proprietarul acestui Beetle când a văzut anunțul de vânzare pe eBay. N-a crezut că așa ceva este posibil până în momentul în care a văzut-o în realitate și atunci s-a convins că merita cumpărată. Nu doar că mașina arată și funcționează impecabil, dar este și un model unic. Este foarte probabil ca acest Volkswagen Beetle să fie singurul model din lume.

Mașinuța a fost descoperită întâmplător de canalul de YouTube 1320 Video, un canal dedicat pasionaților de mașini. Volkswagen Beetle turtit și-a făcut apariția la Qatar Racing Club, un eveniment unde nu te-ai aștepta să vezi așa ceva.

Nu se cunosc detalii despre construcția ei. Dacă o privești din față sau din spate, nu pare nimic neobișnuit. Dar, dacă te uiți din lateral, îți dai seama că întreaga secțiune de mijloc lipsește…sau nu? E greu de spus.

Vezi mai multe dacă îndrăznești să te înghesui în cabina ei. Atunci îți dai seama că scaunul pe care te așezi la volan sau pe locul pasagerului este, de fapt, bancheta din spate. Adică au fost eliminate locurile din față, iar bordul și restul comenzilor au fost aduse în spate…care acum e fața. Da, știu, te induce în eroare.

Totuși, acele portiere înguste sunt extrem de utile în parcările din București unde mulți șoferi au prostul obicei să-și înghesuie mașina în celelalte automobile din jur. Își lasă ei loc de ieșire/intrare, iar ceilalți…să se descurce. Principala problemă în astfel de cazuri sunt ușile (precum și modul în care se deschid) care, din cauza lungimii, nu-ți permit accesul și evacuarea facile.

Dar, la acest Volkswagen Beetle, nu pare să existe o astfel de problemă. Ușile sunt suficient de înguste cât să nu atingă automobilele din jur când vrei să ieși din mașină. Dar, nici tu nu prea încapi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Motor 1