Aplicația care ți-a șters fotografiile de pe iPhone, definitiv: greșeala de neiertat a gigantului Adobe

Aplicația care ți-a șters fotografiile de pe iPhone, definitiv: greșeala de neiertat a gigantului Adobe

O actualizare adusă de curând Adobe Lightroom ți-a șters definitiv fotografiile de pe iPhone. Din păcate, nu se întrezărește nicio soluție pentru cei afectați.

Mai mulți posesorii de dispozitive cu iOS, iPhone sau iPad, au avut de suferit în urma celei mai recente actualizări de Adobe Lightroom, populara aplicație de editare foto pentru mobile și desktop-uri. Că același update a șters și preseturile utilizatorilor de Lightroom create pe mobil este un detaliu mai puțin dureros, dar la fel de relevant.

Oficialii Adobe și-au recunoscut greșeala la scurt timp după ce aceasta a avut loc. Inițial, a fost confirmată problema pe forumul de feedback al Adobe Photoshop. Primele rapoarte pe marginea acestui subiect au apărut pe PetaPixel și au generat multă dezamăgire printre utilizatorii aplicației.

Între timp, situația s-a remediat printr-o nouă actualizare, cu condiția să ți-o și instalezi. Cu alte cuvinte, ar fi bine să nu mai intri în Lightroom pe iPhone sau iPad până nu te-ai asigurat că ți-ai instalat toate update-urile din Apple AppStore.

Este important de reținut că, deși ai crede că problema afectează doar fotografiile editate în Lightroom, nu este este așa. ”Toate preseturile și cele peste 8000 de fotografii mi-au dispărut astăzi, 18.08.2020. Vă rog să mă ajutați!”, scrie Karen Floyd pe forumul oficial al Photoshop. Drama a fost confirmată și de alți utilizatorii, după ce și-au instalat versiunea 5.4 de Lightroom pe iPhone sau iPad, varianta care a fost lansată la începutul acestei săptămâni.

Versiunea care a remediat problema este 5.4.1, pe aceasta trebuie să o ai pe aparat pentru a fi liniștit. ”Știm că unii clienți au fotografii și preseturi care nu mai pot fi recuperate. Ne cerem scuze în mod sincer oricăror clienți care au fost afectați de această situație.”, au menționat oficialii Adobe într-un comunicat de presă. Momentan, nu este foarte clar numărul exact al celor afectați de acest dezastru. Singurul lucru pe care îl mai poți face este să-ți faci un obicei din a crea copii de siguranță a tuturor fotografiilor tale la intervale regulate de timp.

Citește și: