Anunțul STB pentru toți bucureștenii: ce se întâmplă cu transportul din 18 mai

Anunțul STB pentru toți bucureștenii: ce se întâmplă cu transportul din 18 mai

STB are un anunț legat de mijloacele de transport în comun din București. Din 18 mai, se schimbă regulile și ar trebui să știi despre ce e vorba dacă vrei să călătorești cu tramvaiul sau autobuzul în Capitală.

STB a redus, pe parcursul stării de urgență, parcul auto din București. Au fost scoase din circulație mai multe autobuze și tramvaie, iar angajații, o parte dintre ei, au fost trimiși în șomaj tehnic. Numărul de călători a fost redus, așadar nu se mai impunea menținerea parcului auto la capacitate maximă.

Din 18 mai, susține STB, lucrurile ar urmă să revină la normal. Numai că vor exista niște condiții și niște reguli.

Anunțul STB pentru bucureșteni

Din 18 mai, anunță Societatea de Transport București, parcul auto va reveni la dimensiunea de dinanintea de criză. Asta înseamnă că vor circula pe străzi tot atâtea autobuze și tramvaie, numai că accesul în mijloacele de transport va fi limitat, pentru respectarea regulilor de distanțare socială.

Societatea de Transport București spune că va scoate în traseu, din 18 mai, toate autovehiculele din parcul auto circulant, astfel că transportul în comun va funcționa la capacitate maximă, anunță Primăria Capitalei. Accesul în mijloacele STB va fi însă limitat: călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum și un rând în picioare, respectând distanța regulamentară de un metru și jumătate.

Urcarea călătorilor în autovehiculele STB se va face doar pe ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși.

Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordari masive și cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumați la accesul în vehicule de către controlorii STB, sprijiniți de Poliția Locală. Instituția transmite că toate vehiculele și stațiile de așteptare sunt dezinfectate cu substanțe care distrug virusurile.

”Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm tuturor bucureștenilor care folosesc mijloacele de transport în comun să își protejeze nasul și gura cu măști medicale sau confecționate din material de bumbac, dar și ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare). Călătorii sunt rugați să respecte de asemenea și noile reglementări privind distanțarea socială”, se arată în comunicatul transmis de municipalitate.

De precizat că, pe tot parcursul stării de urgență, numărul mijloacelor de transport în comun ale STB a fost diminuat și mulți angajați au fost trimiși în șomaj tehnic.

Citește și: