Anunțul Carrefour, important în această perioadă: unde va livra produsele în următoarele luni

Anunțul Carrefour, important în această perioadă: unde va livra produsele în următoarele luni

Carrefour a făcut un anunț extrem de important pentru perioada carantinei. Și nu e singurul anunț de acest fel venit din partea marilor lanțuri alimentare.

E o perioadă dificilă și fiecare gest de solidaritate în această perioadă e bine-venit. Asta fac și cei de la Carrefour, care au decis să pună umărul pentru a-i ajuta pe cei care fac parte din categoria persoanelor vulnerabile în această perioadă. Iar în prima linie se află medicii.

Carreforu anunță că va livra, în următoarele luni, alimentele necesare pentru medici și pacienți în mai multe spitale. Gestul a fost evidențiat chiar de Ministerul Sănătății.

Ce face Carrefour pe perioada carantinei

Carrefour România anunță că are pe listă mai multe spitale unde va livra alimente necesare pentru medici și pacienți. Pentru început, vor începe livrările către Spitalul clinic de boli infecțioase Constanța, Spitalul clinic de boli infecțioase și pneumoftizologice Victor Babeș Craiova și Spitalul clinic de boli infecțioase Victor Babeș Timiș.

„Personalul nostru medical este demn de toată laudă și demonstrează, o dată în plus, dedicare și înalt profesionalism, în aceste zile în care jurământul lui Hipocrate este atât de greu încercat. Mulțumim pe această cale companiilor private care arată solidaritate față de situația actuală”, a spus Victor Costache, ministrul Sănătății, care a dorit să salute gestul.

La rândul lor, reprezentanții Carrefour susțin că medicii fac față cu greu în această perioadă și orice ajutor e bine-venit.

„Cei care se află astăzi în linia întâi în lupta împotriva COVID-19 – cadre medicale, asistenți, personal de suport – au, la rândul lor, nevoie de grijă și ajutor. Vrem să le acordăm sprijin pentru a face față zi de zi situațiilor solicitante. Iar pacienților, toate încurajările, împreună cu susținerea pe care vrem să le-o oferim printr-o alimentație corespunzătoare”, a declarat Jean Richard De Latour, CEO Carrefour România, citat în comunicat.

Nu e singura inițiativă de acest gen. Mega Image anunță, de asemenea, că livrează gratuit, cu ajutorul voluntarilor, cumpărături pentru persoanele de peste 65 de ani și pentru cele cu dizabilități. Există și o linie telefonică dedicată – 0800.410.900.

„(…) alocăm linia telefonică Sună Mega! pentru a facilita accesul la cumpărături livrate gratuit la domiciliu persoanelor cu vârste de peste 65 de ani și celor cu dizabilități. Pe toată perioada măsurilor de urgență COVID-19, la numărul de telefon 0800.410.900, care poate fi apelat în mod gratuit, non-stop, operatorii din call-center-ul Sună Mega! vor prelua apelurile persoanelor care se află în indisponibilitatea de a se deplasa și, în funcție de adresa la care locuiesc, le vor redirecționa către asociații și organizații care asigură livrări gratuite cu ajutorul voluntarilor”, anunță Mega Image.

Orașele care beneficiază de livrări gratuite sunt București, Timișoara, Cluj, Bacău, Iași, Buzău, Botoșani, Slatina, Târgoviște, Constanța, Caracal, Pitești, iar comanda va fi achitată la livrare, conform bonului fiscal.

Citește și: