Anunț oficial de la CNAIR legat de rovinietă: ce trebuie să știi dacă ești șofer

Anunț oficial de la CNAIR legat de rovinietă: ce trebuie să știi dacă ești șofer

CNAIR vine cu un anunț oficial legat de rovinietă de care trebuie să ții cont dacă ești șofer.

CNAIR vine cu anunț pentru toți șoferii și anunță că sistemul informatic de emitere a rovinietei ar putea funcţiona cu întreruperi în noaptea de marţi spre miercuri. Sunt ceva probleme de sistem, transmite compania. Mai exact, emiterea peajelor prin intermediul Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare şi Control al Rovinietei (SIEGMCR) poate fi îngreunată sau întreruptă pentru perioade scurte de timp, miercuri între orele 00:00 şi 04:00, din cauza unor lucrări de modernizare a sistemului de comunicaţii central.

CNAIR, anunț important: ce trebuie să știi dacă ești șofer

Potrivit CNAIR, Utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale care întâmpină astfel de probleme CNAIR le recomandă să achite acest tarif până la sfârşitul zilei următoare trecerii, conform comunicatului. Informaţii referitoare la punctele de lucru ale distribuitorilor autorizaţi ai rovinietei se regăsesc pe pagina de internet a CNAIR, www.cnadnr.ro, la secţiunea Produse/Servicii, menţionează Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere

De altfel, există multe moduri în care-ți poți plăti rovinieta.  Rovinieta poate fi achiziționată de la orice subunitate a CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), dar și de la benzinăriile din țară.  De asemenea, taxa de drum poate fi achiziționată prin SMS de la Vodafone, Orange, Telekom și Digi. Un aspect important de reținut la plata prin SMS este că se poate cumpăra rovinietă doar pentru cea mai scurtă perioadă.

În cazul autoturismelor se achită pentru șapte zile la plata prin SMS, pe când în cazul vehiculelor de transport pentru doar o zi. De asemenea, poți plăti rovinieta și online – toate informațiile sunt de găsit pe site-ul CNAIR.  – pagină care te direcționează fix spre plata rovinietei sau a taxei de drum, așa cum mai e cunoscută.

Lista camerelor care te pot lăsa fără bani dacă nu ți-ai achitat rovinietă o găsești AICI. 

Citește și: