Unde sunt camere pentru rovinietă în România. Lista completă de care să știe toți șoferii

Unde sunt camere pentru rovinietă în România. Lista completă de care să știe toți șoferii

Dacă circuli cu mașina pe drumurile din România, trebuie să plătești taxa de drum, adică rovinieta. Verificarea se face automat, cu o serie de camere amplasate în mai multe comune din România. O ai aici.

Taxa de drum, cunoscută de șoferi drept rovinietă, a fost aplicată prima dată în urmă cu 17 ani. Trebuie plătită de toți șoferii care folosesc rețeaua rutieră din țară, iar valoarea ei este stabilită în funcție de perioada pe care o acoperă și tipul de autovehicul pentru care este plătită.

În prezent, CNAIR are o rețea cu zeci de puncte de verificare a rovinietei, iar unele dintre acestea sunt mobile. În urmă cu un an, CNAIR a instalat și 12 camere noi la punctele de trecere a frontierei, după cum urmează: Bechet, Cenad, Giurgiu, Lunga, Nădlac II (Autostrada A1), Negru Vodă, Ostrov şi Porţile de Fier I,  Calafat, Nădlac, Turnu şi Săcuieni.

În ceea ce privește camerele mobile, acestea acoperă tot teritoriul țării pe drumurile pe care nu sunt amplasate sistemele de camere video fixe, pe sectoarele de drumuri naţionale care pot constitui rute ocolitoare ale punctelor fixe de control sau pe drumurile pe care se înregistrează valori mai reduse ale traficului rutier, fără a exista o procedură prestabilită de amplasare (în funcţie de zonă/drum/interval de timp).

Unde sunt camere pentru rovinietă în România

lista-camere-rovinieta-romania

CNAIR a pus la dispoziţia acestora, pe site-urile cnadnr.ro (secţiunea Verificare Rovinietă) şi erovinieta.ro, un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului.

Totodată, e bine să știi că poți plăti taxa destul de ușor. Digi | RCS-RDS, de exemplu, oferă așa ceva prin SMS. În cazul rovinietei, Digi | RCS-RDS îți arată ce cost ai în funcție de categoria vehiculului, dar și pe ce durată o poți achita. Ca să plătești, trimiți SMS la 7500, numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului (exemplu: pentru un autoturism, trimiți textul B54AJV A).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: