Alternativa la Uber sau taxi în București: cât costă să mergi cu mașini hibrid

Alternativa la Uber sau taxi în București: cât costă să mergi cu mașini hibrid

Dacă ai permis și dacă nu mai vrei să dai bani pe taxi sau Uber și servicii similare, în București poți folosi un serviciu de car sharing. Vestea mai bună e că automobilele sunt hibride.

CityLink a anunțat că are, în București, circa 150 de mașini hibrid. Ca să le folosești plătești 0,6 lei pe minut. Iar parcarea e gratuită, oriunde în București. Mașinile sunt Toyota: Yaris și Corolla. Iar fiecare automobil are un scaun auto pentru copii, de tip înălțător.

Plătești maximum 140 de lei, respectiv 170 lei pentru Corolla. Aceste tarife maximale se aplică după patru ore de folosire sau după 50 de kilometri parcurși. Acesta e și prețul pentru 24 de ore, dacă vrei s-o folosești mai mult. Iar când lași mașina parcată undeva, dar vrei să revii la ea, te costă 0,15 lei pe minut pentru primele 120 de minute. Dacă depășești intervalul, costă 0,6 lei pe minut.

Mai trebuie să știi că, dacă depășești cei 50 de kilometri, costul se duce la 0,8 lei pe kilometru pentru Yaris și 0,99 lei pe minut pentru Corolla.

De ce ai prefera o mașină de tipul acesta față de Uber sau taxi

Principiul car sharing n-a prins extraordinar la noi. Înainte de CityLink a mai venit și Spark (din Bulgaria), iar Perpetoo îți propune închirierea mașinii direct de la proprietar. Tot car sharing, dar fără mașini puse la dispoziție de companie.

Singurul motiv pentru care ai vrea așa ceva, față de Uber sau taxi, e pentru că ai nevoie de o mașină pentru o perioadă mai mare de timp și, eventual, dincolo de București. Astfel, 140 lei pe 24 de ore poate fi o sumă bună pentru o mașină pe care o folosești, să zicem, peste weekend. Altfel, pentru deplasări de jumătate de oră prin București nu-i chiar cea mai bună idee. Mai ales că ai și grija mașinii.

Despre noul serviciu mai trebuie să știi că beneficiază și de opțiunea „Park & Keep”. Astfel, o poți rezerva pe o perioadă mai lungă, eventual zile. Altfel, e ca la orice serviciu similar: ai aplicație – Android și iOS – și plata se face cu cardul, automat.