07 dec. 2020 | 16:15

Poate cel mai interesant telefon: folosești camera chiar și fără el

ACTUALITATE
Poate cel mai interesant telefon: folosești camera chiar și fără el

Producătorii de telefoane au încercat să elimine camerele selfie inestetice ascunzându-le sub display, sau chiar răsucind camera din spate. Dar Oppo poate rezolva asta printr-o metodă neobișnuită: punerea camerei unui telefon în mâinile tale.

Potrivit 91Mobiles, Oppo brevetează un modul de cameră detașabil pentru smartphone-uri. Ce înseamnă asta? Dacă vrei să-ți faci un selfie sau să faci mai multe fotografii, ar trebui să tragi modulul din spate și să-l îndrepți către subiect.

Astfel, designul prezentat are două camere, precum și opțiuni pentru USB-C, NFC, WiFi și Bluetooth,  pentru a putea comunica cu telefonul chiar și atunci când este detașată. Astfel, camera telefonului ar putea deveni o cameră foto ultraportabilă, pe care să o poți scoate atunci când nu este confortabil să filmezi cu telefonul.

Oppo explorează un telefon cu un modul de cameră detașabil

Interesant este că design-ul prezentat în fotografiile brevetului, camera poate fi întoarsă și pentru a fi folosită drept cameră frontală, într-un mod similar cu cel folosit de ASUS pe ultimele două modele ZenFone.

Un avantaj al acestui design nu pare însă faptul că poți folosi camera fără telefon și nici că o poți întoarce pentru autoportrete, ci faptul că deschide posibilitatea de a face upgrade doar camerei. Având în vedere cât de puternice sunt telefoanele de top din prezent, este greu de crezut că acestea vor trebui înlocuite din considerente de performanță prea curând. Camerele foto sunt într-o continuă evoluție însă, iar posibilitatea de a actualiza doar camera foto de pe un dispozitiv mobil ar fi un avantaj pentru clienți.

Acesta este un brevet, așa că nu e garantat ca Oppo să construiască un telefon ca acesta. Compania este binecunoscută pentru că a renunțat la camera pop-up Find X. Totuși, Oppo tocmai a introdus un concept de telefon inovator și nu este străin de alte idei exotice. Nu excludem complet o lansare în lumea reală în anii următori.