Adevărul despre urangutanul care se spală pe mâini mai bine decât oamenii

Adevărul despre urangutanul care se spală pe mâini mai bine decât oamenii

E o perioadă mai plină ca niciodată cu știri false. De la delfinii din Veneția la leii din Rusia, nimic nu e prea absurd să nu fie transformat într-un fake news. Unul mai light e despre un urangutan care s-ar spăla pe mâini cu mai multă atenție decât oamenii. El chiar face asta, dar nu pe fondul crizei medicale.

Nu mai e o surpriză că maimuțele sunt similare oamenilor. Dintre acestea se remarcă urangutanii, care se pot spăla pe mâini sau pot pescui cu sulița. Fiecare astfel de caz demonstrează că evoluția s-a întâmplat și nu-i o poveste prin care să fie contraziși creaționiștii. Totuși, nu toate reușitele sunt la fel.

Subiectul de acum e despre cum un urangutan i-a văzut pe îngrijitorii de la zoo că se spală des pe mâini și a început și el să facă asta. Subiectul a explodat pe 1 aprilie, cu un video distribuit pe Twitter, care a ajuns între timp la mai mult de 6 milioane de vizualizări. Și, da, videoul e real, doar că nu e contextul real.

Un urangutan se poate spăla pe mâini și fără să fie criză medicală

Videoul real a apărut, de fapt, pe 12 noiembrie. A fost înregistrat la Centrul pentru Mari Primate din Wauchula, Florida.

În videoul de mai sus este Sandra, un urangutan născut pe 14 februarie 1986, în Germania, notează Snopes. În 1994 a ajuns în Argentina cu încă un urangutan, denumit Max. În 2019, a fost mutată în Statele Unite ale Americii, după ce grădina zoologică din Buenos Aires s-a închis.

Sandra n-a învățat de la îngrijitori, pe fondul crizei medicale, să se spele pe mâini. O face însă foarte bine, dar e o deprindere pe care o avea cu mult timp înaintea situației actuale. Cel mai probabil vei primi astfel de videouri, așa că judecă-le cu mai multă răspundere decât până acum. Așa cum a fost cazul cu leii din Rusia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: