Adaptorul care îți permite să folosești dispozitive noi chiar și pe calculatoare „antice”

Adaptorul care îți permite să folosești dispozitive noi chiar și pe calculatoare „antice”

Poate devii nostalgic și îți dezgropi vechiul calculator, dar nu mai găsești mouse-ul vechi, spre exemplu. Acum există un adaptor foarte util care îți permite să folosești orice mouse USB (sau un controler de jocuri) cu un port DB9, care funcționează pe aproape orice calculator retro.

Deși adaptoarele par să nu fie disponibile încă de vânzare – închiderea fabricii din cauza Covid-19 nu a ajutat deloc la producție, acest proiect este unul care merită marcat. Adaptorul are o compatibilitate aproape universală cu orice mouse USB sau controler de joc modern (și, la fel de important, cu toate sistemele retro importante).

Cum se folosește acest adaptor

Asta este cea mai mare problemă cu adaptoare de genul acesta. Crearea conexiunii nu este partea grea – poți cumpăra o mulțime de cabluri sau adaptoare DB9 / USB chiar acum, care pot crea o conexiune fizică între noul dispozitiv și vechile sisteme.

Cu toate acestea, partea dificilă este că sistemul mai vechi nu recunoaște toate intrările de pe orice dispozitiv USB pe care l-ai conectat. Există și alte adaptoare care îți permit să folosești un model de mouse vechi, D89 Apple spre exemplu, cu un nou computer sau un controller mai vechi, cu computerul modern.

De asemenea, trebuie să te asiguri că adaptorul merge în direcția corectă – îți permite să conectezi un dispozitiv PS2 la un port DB9, de exemplu, în loc să permită funcționarea oricărui accesoriu PS2 printr-o conexiune USB.

Este important de reținut, de asemenea, dacă găsești un aparat “home-made” care îți permite să conectezi un dispozitiv vechi la unul nou pe care îl achiziționezi, păstrează chitanțele. Nu vrei să rămâi fără 30 de dolari dacă acest adaptor nu funcționează pe configurarea sistemului tău.

Astfel de demersuri ar putea fi foarte bune pe termen lung, astfel încât tehnologii vechi, încă utile, ar putea fi folosite într-un mix cu echipamente moderne. Tastaturile din anii ’60 și chiar ’90 sunt lăudate pentru senzația tactilă pe care o oferă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: