Acești șoferi nu-și vor pierde niciodată jobul: cum controlează de la distanță echipamente cât o casă

Acești șoferi nu-și vor pierde niciodată jobul: cum controlează de la distanță echipamente cât o casă

Pandemia a dat peste cap piața muncii și i-a făcut pe mulți să-și regândească modul în care își mai pot desfășura activitea în siguranță.

Pentru cei care pot lucra remote și au nevoie doar de un laptop și o conexiune bună la internet, pandemia n-a schimbat mare lucru. Sigur că schimbări sunt, poate interacționează cu colegii doar online. Dar există și joburi în care salariatul trebuie să fie acolo la post mereu.

Altfel, nu merg lucrurile.

Din această categorie fac parte și șoferii de pe diverse utilaje, cei care lucrează în depozite, personalul din logistică etc. Sunt oameni care trebuie să fie permanent acolo, dar problema e că poate fi un mediu în care virusul se poate transmite rapid. Dar tehnologia a venit cu soluții. Asta înseamnă că și șoferii de pe aceste utilaje pot lucra de la distanță, după cum scrie BBC.

Iată cum.

Șoferii care pot lucra de la distanță în pandemie

Cum spuneam, tehnologia are soluții cam pentru tot ce ai vrea să faci, indiferent de domeniu. Multe depozite sau centre de logistică țin pasul cu vremurile și au reușit astfel să le permită șoferilor de pe utilaje să lucreze de unde vor. Pentru că sunt modele care pot fi conduse de la distanță și nu e nevoie ca o persoană să stea în cabină.

Cei care au recurs la aceste soluții susțin că investiția merită. La fel ca într-un joc pe calculator, șoferii stau în fața ecranului și au volan sau joystick – cu care controlează utilajul de la distanță. Mai mult, pot avea sub birou pedale.

Practic, utilajul e dotat cu camere și senzori – tehnologii cumva similare cu cele de pe mașinile autonome – care-i transmit celui din fața ecranului tot ce are nevoie pentru a manevra în siguranță așa ceva. Cei care lucrează în depozite și-și pot face treaba în felul ăsta au marele avantaj că dispun de utilaje moderne, dotate cu noile tehnologii.

Doar astfel de modele se pot conduce de la distanță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: