09 dec. 2020 | 10:15

Acești ochelari cu realitate augmentată ar putea revoluționa munca de acasă

ACTUALITATE
Acești ochelari cu realitate augmentată ar putea revoluționa munca de acasă

Epson a anunțat lansarea unei noi generații de ochelari inteligenți Moverio pentru realitatea augmentată (AR).

După zece ani de la introducerea primelor modele, Epson lansează acum a patra generație de ochelari inteligenți binoculari Si-OLED pentru realitate augmentată.

Noua gamă Moverio include ochelarii inteligenți BT-40 și BT-40S, oferă utilizatorilor o serie de caracteristici îmbunătățite, printre care un câmp vizual mai larg (FOV), o rezoluție a afișajului HD mai mare, contrast ridicat, conexiune îmbunătățită și un design ajustabil și mai confortabil.

Ce primești odată cu ochelarii inteligenți Epson?

  • O rezoluție mai mare a imaginii – Full HD 1080p (1920 x 1080)
  • Un câmp vizual mai larg, de 34 de grade (FOV) – echivalent cu vizualizarea unui ecran de 120 de inch (3,048 metri) de la o distanță de 5 metri
  • Raport de contrast 500.000:1
  • Un design mai confortabil cu o distribuire optimizată a greutății și pernițe opționale pentru puntea nazală
  • O formă mai aproapiată de cea a ochelarilor obișnuiți și nuanțe închise opționale
  • Conexiune USB de tip C pentru conectarea la dispozitive externe
  • Ecran Si-OLED transparent, binocular

A patra generație a tehnologiei ochelarilor inteligenți Epson se lansează cu modelele BT-40 și BT-40S, fiecare fiind adaptat pentru piețe diferite.

Primul model, Moverio BT-40, va fi disponibil începând cu anul acesta

Moverio BT-40 dispune de conexiune USB tip C, ceea ce înseamnă că poate fi conectat la o gamă variată de dispozitive compatibile, cum ar fi smartphone-uri, tablete și laptopuri și poate fi utilizat ca dispozitiv de vizualizare secundar sau extins, similar unui monitor sau proiector extern pentru uz personal.

Moverio BT-40 afișează imagini mari, de înaltă rezoluție, vizibile doar pentru purtător, făcând posibilă utilizarea acestora de către persoanele care au nevoie de mediu privat chiar și atunci când lucrează la birou sau în spații publice.

Ochelarii AR Moverio BT-40 pot funcționa ca o stație de lucru virtuală, perfectă pentru munca de acasă, însă ochelarii oferă, de asemenea, și o experiență captivantă de divertisment personal.

Moverio BT-40S – model disponibil începând din februarie 2021

Noul model Moverio BT-40S include opțiunea unui Controler Inteligent cu Android pentru integrarea software-ului.

Controlerul Inteligent Moverio este compatibil cu Google Play și a fost dezvoltat pentru o gamă largă de aplicații.

Totodată, dispune de un ecran tactil integrat, interfețe de utilizator personalizate și o memorie de până la 2TB.

Controlerul are conexiuni Wi-Fi, Bluetooth, GPS, busolă, accelerometru, giroscop, cameră foto, lanternă, microfon și mufă audio și acumulator reîncărcabil ce oferă redare video de până la 5 ore.

Moverio BT-40S va ajuta în mod special creatorii de software independenți să dezvolte și să actualizeze aplicații noi sau existente, pentru o varietate de scenarii de utilizare:

  • Vizitarea muzeelor sau a altor atracții pentru vizitatori, întrucât ochelarii inteligenți transparenți oferă experiențe imersive, fără funcții sau aplicații AR suplimentare;
  • Experiența de teatru și cinema este îmbunătățită cu ochelarii Moverio BT-40S, care oferă soluții de subtitrare;
  • Cabinetele stomatologice și intervențiile chirurgicale făcute în cadrul acestora vor fi îmbunătățite prin soluții de scanare dentară și variante de divertisment disponibile pentru pacienți.