Aceste teste digitale de sarcină sunt la fel de puternice ca primele computere de tip PC

Aceste teste digitale de sarcină sunt la fel de puternice ca primele computere de tip PC

Dacă încă te mai gândești la teste de sarcină ca fiind niște stick-uri destul de simple, e posibil să nu fi ținut pasul cu evoluția tehnologiei.

Trecerea la versiunile digitale a transformat testele de sarcină în computere minuscule, aproape la fel de puternice ca primul computer original IBM.

Fascinați de era digitală a testelor de sarcină, doi utilizatori de Twitter au dezvăluit ce se întâmplă cu adevărat în interiorul dispozitivelor.

Fiecare test, care se vinde cu aproximativ 7 dolari, include un procesor, memorie RAM, o baterie cu buton și un mic ecran LCD care afișează rezultatul.

Procesorul este un microcontroler Holtek pe 8 biți cu 64 de octeți de memorie RAM, capabil să ruleze fie la 4 Mhz, fie la 8 Mhz, în funcție de configurația bateriei.

S-ar putea să sune foarte simplu, dar cipul este surprinzător de complicat.

“S-ar putea să credeți că este foarte limitat, deoarece are doar 64 de octeți de memorie RAM, dar de fapt folosește o arhitectură complicată pentru a funcționa la 1 instrucțiune per ciclu, oferindu-i o performanță destul de bună pentru un procesor de 4 Mhz”, explică Foone într-un thread pe Twitter.

Poate că adăugarea unui ecran LCD și a unui procesor pentru digitalizarea acestui test de sarcină ar putea indica faptul că dispozitivul funcționează la un complet alt nivel, îmbunătățind precizia sau modernizând modul în care funcționează testul.

Nu prea este cazul.

Testul digital de sarcină include, la fel ca cele clasice, o bandă de hârtie pentru a măsura reacția chimică creată la contactul cu substanțele eliminate prin urină.

Ceea ce este interesant însă vine odată cu ecranul.

Banda de hârtie din interior acționează ca un fitil, astfel încât atunci când se udă activează bateria și pornește dispozitivul.

Dispozitivul folosește apoi trei LED-uri și doi senzori foto pentru a citi liniile de pe fâșia de hârtie care oferă de obicei rezultatul unui test de sarcină.

Procesorul, memoria RAM, bateria și afișajul LCD există literalmente pentru a citi o fâșie de hârtie și a îmbunătăți claritatea unui test prin afișarea cuvântului “însărcinată” în loc de metoda clasică cu linii.

Pentru moment, aceste teste digitale de sarcină par a fi o risipă incredibilă de plastic și electronice, însă în același timp, pot sta la baza unor proiecte mai avansate. Cine știe? Poate vom putea afla dacă cineva este însărcinată prin aplicații mobile sau dispozitive portabile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: