Acesta ar putea fi viitorul muncii: biroul care te scapă de plictiseala lucratului de acasă

Acesta ar putea fi viitorul muncii: biroul care te scapă de plictiseala lucratului de acasă

Covid-19 a plasat viitorul birourilor în incertitudine. Când oamenii au fost trimiși să lucreze de acasă în timpul carantinei, mulți au început să-și dea seama că preferă să nu facă deplasările lungi pentru a sta într-o cutie plictisitoare, lipsită de viață toată ziua.

Un raport al universităților din Cardiff și Southampton sugerează că nouă din zece lucrători care au lucrat de acasă în timpul carantinei ar dori ca acest lucru să continue într-o anumită formă.

Enrico Sanna, cofondator al spațiului de lucru flexibil FORA, consideră că acest lucru se datorează faptului că biroul mediu nu funcționează pentru angajați. “Modul în care oamenii se entuziasmează lucrând de acasă este un eșec conceptual al biroului”, spune Sanna. “Nu există niciun motiv pentru care biroul trebuie să fie un loc fad și plictisitor”.

Aici intervin spațiile de lucru flexibile

Spațiile flexibile și de calitate pot schimba modul în care funcționează locul de muncă modern răspunzând acestor preocupări.

Este vorba despre crearea unui mediu în care lucrătorii au mai multă libertate – se pot deplasa, își pot crea spațiul propriu și pot profita din plin de numeroasele facilități, mai degrabă decât să fie blocați într-un singur loc.

 

spatiu de lucru flexibil

Muncitorii ale căror companii le permit să decidă în ce tip de spațiu ajung să lucreze sunt mai predispuși să fie mulțumiți de slujbele lor, precum și să obțină performanțe mai bune decât cele care nu, conform Studiului la locul de muncă din 2013 de la Gensler, o firmă de arhitectură.

Spațiile de lucru flexibile, cum ar fi FORA, sunt mult mai vibrante decât birourile standard, deoarece nu numai că ai un birou propriu, dar ai și nenumărate alte locuri de lucru care să se potrivească nevoilor tale, cum ar fi zone de liniște, săli de lectură, bucătării spațioase și cabine telefonice izolate fonic pentru a-ți păstra conversațiile private.

Un birou aproape hotel

Birourile flexibile au încă un punct forte, concentrându-se pe ospitalitate. Imediat după ce ajungi la birou, ești întâmpinat cu un zâmbet prietenos, și nu de încruntarea șefului sau colegului care nu avea chef să se trezească așa devreme astăzi.

Personalul a primit un nivel de formare de neegalat, datorită parteneriatului FORA cu una dintre cele mai importante școli de ospitalitate Ecole hôtelière de Lausanne.

Oamenii sunt ființe sociale care necesită interacțiune, iar celor stabiliți acasă le lipsește experiența umană intrinsecă de a lucra împreună. Lucrătorii de birou de la FORA dezvoltă o relație de durată cu angajații săi, deoarece aceștia asistă cu orice ar putea avea nevoie pe tot parcursul zilei.

Spatiu de lucru flexibil

Companii precum Dropbox și Plaid au profitat de modelul de spațiu de lucru flexibil Fora. Aceste mărci și orice companie care lucrează la Fora pot participa la evenimente din întreaga rețea de locații.

Filozofia Fora în lumina Covid-19 este să celebreze întoarcerea la birou pentru cei care sunt pregătiți, dar și să satisfacă cerințele celor care nu sunt pregătiți încă, întrucât Fora dispune de transmisii live a fiecărui eveniment desfășurat la birourile flexibile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: