Acest robot te verifică dacă porți mască în magazine

Acest robot te verifică dacă porți mască în magazine

Un magazin din Japonia a primit ajutorul unui robot pentru a se asigura că clienții poartă măști, deoarece țara se pregătește pentru un posibil al treilea val de infecții cu coronavirus.

Robovie, dezvoltat de Advanced Telecommunications Research Institute International din Kyoto, este capabil să aleagă clienții care nu poartă măști și să le ceară politicos să folosească masca. Poate interveni și atunci când clienții nu reușesc să se păstreze distanța la cozile pentru plată.

Dezvoltatorii Robovie, care se află în spatele unei serii de inovații robotice, speră că experimentul va reduce contactul dintre cumpărători și personal, adăugând că ei cred că majoritatea oamenilor se vor simți mai puțin jenați, fiind rugați să se acopere de un robot decât de un bodyguard.

Robot specializat în măști și distanțare

Echipat cu informații preîncărcate despre aspectul magazinului, Robovie folosește o cameră și senzori pentru a observa mișcările oamenilor și tehnologie laser pentru a măsura distanța dintre ei.

Atunci când nu aplică distanțarea socială și purtarea măștii – măsuri preventive general acceptate în Japonia – Robovie îndrumă și clienții în jurul magazinului.

În timp ce Japonia a evitat numărul mare de cazuri și decese observate în alte țări, o creștere recentă a infecțiilor zilnice cu Covid-19 a condus la impunerea unor noi măsuri pentru a preveni depășirea spitalelor odată cu apropierea iernii.

Duminică, a raportat 1.441 de cazuri noi, ușor în scădere în raport cu 1.737 de infecții înregistrate în ziua precedentă, Tokyo, Osaka și alte orașe și regiuni raportând creșteri record în weekend.

Premierul, Yoshihide Suga, a declarat că nu există planuri de a regândi o campanie de turism intern subvenționată sau de a declara a doua stare de urgență.

Cea mai nordică insulă principală Hokkaido, o destinație turistică populară, a raportat mai mult de 200 de cazuri timp de patru zile la rând, incluzând un grup de peste o duzină pe insula din apropiere Rishiri, pe care populația locală o învinovățește pe vizitatorii care folosesc schema de călătorie Go To, care subvenționează concediile.

Un sondaj Kyodo efectuat în weekend a arătat că 84% dintre respondenți erau îngrijorați de ultimul focar, mai mult de 68% spunând că guvernul ar trebui să acorde prioritate răspunsului său de sănătate publică asupra economiei.

Jumătate dintre cei chestionați au spus că se opun planurilor zvonite de a extinde schema Go To dincolo de sfârșitul lunii ianuarie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: