Acest film de groază aproape că și-a băgat în închisoare regizorul

Acest film de groază aproape că și-a băgat în închisoare regizorul

Faimos pentru scenele sale de o brutalitate îngrozitoare, filmul Cannibal Holocaust a produs atât de multe controverse, încât regizorul său aproape că a fost băgat în închisoare.

Ruggero Deodato, regizorul și creatorul subgenului de film “found-footage” a fost acuzat de crimă în legătură cu mai mulți membri ai echipei sale de filmare pentru Cannibal Holocaust. Cannibal Holocaust prezintă povestea unui grup de realizatori de film documentar care se pierd în pădurea amazoniană unde voiau să facă un film despre triburi canibale.

Materialul filmat de ei până la momentul dispariției lor este descoperit și un post american de știri decide să transmită imaginile. Restul filmului este format din povestea relatată de imaginile recuperate transmise.

Acest film a inventat, în principiu, ideea unui film de groază “found-footage” și a creat un nou tip de film de exploatare care a influențat câteva nume recente, cum ar fi The Green Inferno a lui Eli Roth.

De ce a fost acuzat?

Pentru a oferi filmului o anumită doză de autenticitate, Deodato a pus fiecare actor al cărui personaj murea în film să semneze un contract. Actorii își dădeau astfel acordul ca pentru cel puțin un an să nu mai apară în media și să nu acorde interviuri.

Astfel, publicul s-ar fi putut gândi că scenele crimelor au fost reale. Și s-au gândit. La un an după lansare, în presă au apărut speculații despre scenele crimelor care spuneau că acestea erau atât de grafice deoarece poate erau reale.

Iar cum toți actorii care au fost implicați în scene brutale din film nu mai fuseseră văzuți în public de cel puțin un an, Italia l-a acuzat de crimă pe Deodato.

Erau convinși că Deodato și-a ucis echipa

În timpul procedurilor juridice, publicul a devenit din ce în ce mai convins că filmul implică anumite probleme, din moment ce actorii despre care Deodato pretindea că sunt vii, nu erau de găsit pe nicăieri.

După multe încercări, Deodato a reușit să-l contacteze pe actorul Luca Barbareschi, care a jucat în film și a fost prezentat pe ecran ca fiind decapitat. Barbareschi a intrat în contact cu ceilalți trei actori care au jucat echipa de cameramani și care au murit în film. A reușit să convingă publicul că erau vii, prin faptul că i-au făcut pe toți să apară la un show italian de televiziune.

Cu toate acestea, în cazul unei fetițe indigene, a fost nevoie de mai multă convingere pentru a dovedi că fata nu a fost ucisă cu adevărat. După ce Deodato a explicat trucul prin care a făcut ca fata să pară ucisă într-o țeapă, regizorul a arătat curții fotografii cu mica actriță și restul echipei de filmare, pentru a dovedi că fetița nu era în pericol.

Într-un final, s-a dovedit că nimeni nu a fost ucis în cadrul filmărilor pentru Cannibal Holocaust, iar Deodato a fost scos de sub acuzare. Cu toate acestea, filmul a rămas încă interzis în anumite țări din cauza imaginilor sensibile cu animale moarte și din cauza naturii general tulburătoare a filmului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI