Acest dispozitiv atenționează atunci când nu e respectată distanțarea socială: cum funcționează

Acest dispozitiv atenționează atunci când nu e respectată distanțarea socială: cum funcționează

Pe perioada pandemiei de coronavirus, cel mai important sfat care trebuie respectat e legat de distanțarea socială. E recomandată o distanță de minimum doi metri față de alte persoane, pe cât posibil. Iar un dispozitiv a fost creat fix pentru a respecta această regulă.

Un startup promite o soluție sub forma unui dispozitiv care urmărește dacă un grup de oameni respectă cu adevărat distanțarea socială. E vorba de o companie aflată la început de drum care dezvoltă diverse gadgeturi prin care asigură securitatea angajaților din industria energetică la locul de muncă.

Acum, dezvoltările din domeniu permit companiei să adapteze tehnologia vremurilor pe care le trăim. Astfel, compania Proxxi a lansat Halo – un dispozitiv care îi verifică pe angajați și-i atenționează dacă nu respectă distanțarea socială.

Iată cum funcționează.

Dispozitivul care „supraveghează” distanțarea socială

Halo e un dispozitiv care poate fi purtat la încheietura mâinii și avertizează imediat utilizatorul atunci când se apropie la mai puțin de doi metri de o altă persoană. Este distanța recomandată de majoritatea specialiștilor și cea care diminuează riscul de a fi infectat cu coronavirus.

Compania care a lansat dispozitivul spune că acesta este conceput pentru a ajuta la asigurarea respectării regulilor de distanțare socială în timp ce se angajații se află la locul de muncă. Tehnologia din spate nu e deloc una complicată, dar pare foarte utilă. Dispozitivul se folosește de Bluetooth pentru a comunica cu alte gadgeturi.

De asemenea, brățările păstrează un registru cu angajații care au fost în contact pentru a oferi capacități de urmărire a contactelor în caz de diagnosticare a unor cazuri de coronavirus.  Mai mult, compania susține că are grijă și de partea ce ține de confidențialite și viață privată: startup-ul spune că dispozitivele nu includ urmărirea locației și nu sunt legate de nicio informație de identitate personală specifică pentru niciun angajat care le poartă.

Și alte companii au dezvoltat gadgeturi similare. De exemplu, startup-ul Estimote a dezvoltat un dispozitiv purtabil pentru a fi utilizat la locul de muncă. Abordarea Proxxi diferă în câteva aspecte, inclusiv prin faptul că accentul său principal este pe monitorizarea activă și conștientizarea distanței sociale corespunzătoare.

Reprezentanții Proxxi spun că sistemul său Halo nu necesită să fie conectat sau configurat prin intermediul unui smartphone ca să funcționeze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: