Acest ceas inteligent este un pericol pentru copii

Acest ceas inteligent este un pericol pentru copii

Un ceas inteligent conceput pentru copii, X4, se pare că are o funcție de securitate îngrijorătoare.

Cu un singur text criptat, un cercetător în domeniul securității a reușit să aibă acces la X4 și să acceseze locația sa în timp real, să facă fotografii cu camera sa și chiar să înregistreze sunetul, relatează Ars Technica. Funcțiile defecte ale ceasului arată că aceste tehnici sensibile de securitate nu afectează doar adulții. Iar alegerile pe care le fac părinții cu privire la utilizarea tehnologică a copiilor lor pot avea consecințe de anvergură.

Qihoo 360, o companie chinezească cu legături cu guvernul chinez, a dezvoltat ceasul împreună cu compania norvegiană de ceasuri pentru copii Xplora. Atunci când este utilizat așa cum a fost conceput, X4 ar trebui să ofere părinților modalități de a-și supraveghea copiii, atât prin urmărirea locației, cât și prin lăsarea copiilor să trimită părinților lor un semnal SOS care să transmită și datele lor geografice.

Din păcate, aceleași caracteristici pot fi exploatate de răufăcătorii care încearcă să urmărească copiii. „Nu aș vrea acest tip de funcționalitate într-un dispozitiv produs de o astfel de companie”, a declarat pentru Ars Technica Harrison Sand, cercetătorul de securitate Mnemonic care a găsit exploatările.

Ca răspuns la acest tip de exploatare, Xplora a susținut că obținerea accesului din spate la ceasul X4 al unui copil ar necesita un efort serios, deoarece este nevoie ca hackerul să cunoască atât numărul de telefon, cât și cheia de criptare legată de ceas. Și, deși Sand a reușit să facă o fotografie fără ca ecranul ceasului să se aprindă, imaginile sunt încărcate pe un server Xplora în care ar trebui, de asemenea, să fie piratate.

Acestea fiind spuse, dezvăluie cât de riscantă poate fi tehnologia de monitorizare a copiilor. Și pătrunderea în acest gadget nu ar fi o ispravă imposibilă, mai ales pentru cineva legat de Xplora sau Qihoo 360, deci un lucru periculos pentru copii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: