13 dec. 2020 | 14:59

Această ușă este, de fapt, un televizor și are o opțiune surpriză

ACTUALITATE
Această ușă este, de fapt, un televizor și are o opțiune surpriză

Despre televizoare și telefoane transparente se discută de aproape un deceniu. Au fost și experimente, chiar și telefoane, dar niciunul care să ajungă în mainstream. LG vrea să rezolve situația asta și cu noul proiect are toate șansele.

Proiectul LG de acum presupune ca în loc de uși să ai ecrane OLED transparente. În esență, niște televizoare imense care devin transparente ca să vezi și dincolo de ele. Compania sud-coreeană nu e prima care să experimenteze cu așa ceva. Atât Xiaomi, cât și Samsung sau Panasonic au încercat așa ceva.

Noul produs e adresat companiilor și a fost prezentat în special pentru aeroporturi. Ușa propriu-zisă e construită din sticlă securizată și ecrane OLED create de compania sud-coreeană. Astfel, sistemul de uși glisante poate prezenta atât informații, cât și reclame. Un proiect similare a fost implementat și în metoru, în Beijing și Shenzen.

LG a anunțat încă din august o colaborare pentru echiparea metrourilor cu ecrane OLED transparente. Aplicate peste ferestrele vagoanelor, acestea oferă o alternativă mult mai bună la publicitatea prin colantare tradițională.

De cealaltă parte, Xiaomi a propus conceptul Mi TV Lux Transparent Edition. Iar Panasonic a prezentat din urmă cu trei ani ceva similare.

În cazul LG, spre deosebire de televizoare sau panouri publicitare cu afișaj transparent, ușile glisante au avantajul de a intra oricum în sfera de atenție a persoanelor care tranzitează zona respectivă. Vezi și reclame, dar și treci prin ele, la propriu.

Spre deosebire de LG, rivalul sud-coreean Samsung a anunțat că renunța la așa ceva. Și a făcut-o în urmă cu patru ani. Dar Samsung are un avantaj când vine vorba de ecrane pliabile, în special pe telefoane. Iar LG face ecrane pliabile pentru televizoare care pot fi rulate.

În următorul deceniu ecranele pliabile și rulabile sunt văzute ca noua tehnologie folosite în industrie. Acum, LG ar putea face și ecranele transparente suficient de cool și utile.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele