Această plantă a reapărut după 60 de milioane de ani din cauza încălzirii globale

Această plantă a reapărut după 60 de milioane de ani din cauza încălzirii globale

Schimbările climatice sunt o problemă reală. Cu efectele negative resimțite zilnic, este un subiect fierbinte de discuție. Deși impactul a fost în principal unul rău, ceea ce este o chestiune de interes este că unele părți ale lumii au cunoscut schimbări pozitive ca rezultat al schimbărilor climatice.

De exemplu, o plantă veche din Marea Britanie, nevăzută de mai mult de 60 de milioane de ani, a apărut din nou. Plantele Cycad erau acolo când existau dinozauri. Cu aproximativ 60 de milioane de ani în urmă, acestea erau frecvente în Marea Britanie, potrivit experților, conform unui raport TNN.  Cycas revoluta este cultivată în prezent la Grădina Botanică Ventnor de pe Insula Wight. Interesant este că produc atât conuri masculine, cât și feminine.

Se crede că efectul schimbărilor climatice a dus la revenirea lor

„Acesta este primul con feminin din Marea Britanie. Acest lucru ne oferă o oportunitate interesantă de a transfera polen și de a genera semințe pentru prima dată în Regatul Unit, după 60 de milioane de ani”, se arată în declarația Ventnor.

Înainte de reapariția sa, planta a fost descoperită sub formă fosilă în Alaska și Antarctica. Cu toate acestea, nu ar putea să prospere și să crească niciodată din cauza temperaturilor reci. Dar toate acestea s-au schimbat recent în Marea Britanie. Pe măsură ce nucleul planetei se încălzește, adică datorită schimbărilor climatice, planta care are nevoie de condiții tropicale și subtropicale a început din nou să crească.

Aceste plante, în mediul lor nativ, sunt polenizate de gândaci, dar personalul Ventnor va încerca să fertilizeze manual semințele, pentru a crește prima nouă generație a acestor plante crescute în insulele britanice de la începutul erei cenozoice moderne.

Deși acest experiment va fi fascinant pentru iubitorii de plante, curatorul Ventnor, Chris Kidd, a avertizat să nu privească conurile ca pe o veste bună fără echivoc. „Acest lucru ar putea fi văzut ca fiind interesant pentru grădinarii britanici”, a spus Kidd pentru CNN. „Dar dacă puteți vedea clima schimbându-se atât de dramatic într-un interval de timp atât de scurt, este de luat în considerare ceea ce s-ar putea întâmpla în altă parte în agricultură și horticultură”.

Citește și: