A transformat un Land Rover în casă și acum trăiește viața la care tu doar visezi

A transformat un Land Rover în casă și acum trăiește viața la care tu doar visezi

Un bărbat a renunțat la slujbă, a vândut tot, și-a cumpărat un Land Rover, l-a transformat în casă și trăiește un fel de viață de poveste. Călătorește, fotografiază și povestește pe Facebook și Instagram ce întâlnește în cale.

Kasper Høglund locuiește de 13 luni într-un SUV Land Rover transformat în casă. Totul a început în 2018, când avea o slujbă ca profesor și voia să călătorească mai mult. A început să călătorească și să doarmă în cort. Și a sfârșit prin a dormi mai multe nopți în cort decât în casă, așa că și-a planificat următoarea etapă din viața lui.

Land Rover transformat in casa

„Mi-am dat seama că aș putea locui direct într-o mașină sau într-o rulotă. Aș economisi enorm cu chiria. Și așa aș putea călători mai mult, să dorm afară în fiecare noapte. Dar am greșit când am crezut că voi «economisi». […] Am vândut tot ce avea valoare. Am dat gratis tot ce-ar fi vrut alți oameni să ia. […] Am cumpărat un Land Rover Discovery 4 din 2014”
Kasper Høglund despre decizia care a dus la mutarea în SUV

Dacă ar fi luat o rulotă în loc de un SUV, ar fi ratat anumite locuri în care să doarmă. Așa a ales între Land Rover și-o rulotă clasică.

De ce continuă să trăiască într-un Land Rover?

Land Rover transformat in casa (3)

Høglund susține că se va muta din Lofoten într-o regiune și mai izolată (Svalbard). „De ce aș trăi voluntar mai bine de un an, în zona arctică, într-un Land Rover? De ce m-aș muta într-un loc nou ca cel menționat înainte? Pentru că aș regreta fiecare zi în care aș fi blocat într-o viață obișnuită […]”, a conchis acesta.

În cazul acestei vieți pe care el a ales-o, oricât de „ca în povești” ar părea sau oricât de frumoasă ai crede că e, vine la pachet cu un bagaj imens de dificultăți. De la locul în care te oprești la resursele pe care le ai cu tine, tot trebuie luat în calcul.

Cum e un Land Rover – adică un SUV obișnuit transformat în casă – nu are baie, duș sau toaletă. Totodată, sistemul de încălzire consumă mult, dacă îl folosești. Așa că ai nevoie de alte mijloace de încălzire. Implicit, nu ai apă la discreție și nici energie electrică la fel. În orice caz, ce-a reușit el e impresionant, dar cu siguranță nu e pentru toată lumea.

Citește și: