Filmul 5GANG intră pe Netflix: când o să vezi producția care a făcut record în cinema

Filmul 5GANG intră pe Netflix: când o să vezi producția care a făcut record în cinema

Filmul 5GANG a debutat în cinema la finalul lui decembrie 2019. În prima săptămână a reușit și-o performanță mare. Acum intră și pe Netflix și ne pregătim să așteptăm și Miami Bici.

La început de ianuarie ți-am arătat că filmul 5GANG deja era mai popular decât producțiile din ultimul deceniu. A ajuns la 302.491 de spectatori cu încasări totale de 5,66 milioane de lei. În ceea ce privește investiția și profitul, și aici filmul stă bine. Cu un buget de producție de circa 1,5 milioane de lei a scos de 3,7 ori mai mult din bilete. Asta la un preț mediu per bilet de peste 18 lei.

Acum, Matei Dima – producător și regizor – a spus pe Instagram că filmul va intra și pe Netflix. Îl vei putea vedea în aprilie, spre finalul lunii (27 aprilie).

 

View this post on Instagram

 

iss ofișiaaal. la finalul lu’ aprilie filmu nostru de Craciun o sa fie pe Netflix. yey 🙌🏽🙌🏽🙌🏽

A post shared by Matei Dima (@mateidima) on

Miami Bici, un succes mai mare decât 5GANG

Matei Dima a fost implicat și în Miami Bici, acum cel mai de succes film românesc de după comunism. A debutat pe 21 februarie în toate cinematografele din România și, după nici o lună de rulat, depășise o audiență de 500.000 de spectatori.

Miami Bici e un film de comedie și livrează exact acest lucru. Nu se vrea un film de festival și nu caută să demonstreze altceva decât este. E, pe scurt, povestea a doi români care vor un vis american în Miami. Deocamdată, nu avem o dată de lansare pe Netflix pentru această producție. Dar, dată fiind perioada aceasta, cu cinematografe închise, poți spera că vine curând.

Într-un interviu acordat PLAYTECH, Matei Dima, producător și actor, întărea această idee.

„[Să fie] comedie pur românească la care spectatorul să spună: «am venit, am râs, acum mă întorc la treaba mea». […] Sigur, orice film are în structura narativă niște pilde cu care spectatorii rămân. Există niște lucruri pe care personajele le învață, există o evoluție, dar nu avem pe față prezentate astfel de lecții”, spunea acesta.


Mențiunearticolul a fost editat pe 25 martie ca să clarifice care film apare primul pe Netflix. 

Citește și: