YouTube trece printr-o schimbare radicală: Google taie mai multe funcții importante

YouTube trece printr-o schimbare radicală: Google taie mai multe funcții importante

Google nu are foarte multe răbdare cu funcțiile și serviciile care nu sunt foarte populare. Din acest motiv, oficialii companiei americane au decis să elimine mai multe funcții importante din YouTube.

Pentru a-și menține relevanța în piață și pentru a nu face investiții suplimentare într-un serviciu care nu este popular, Google își actualizează deseori aplicațiile de mobil și serviciile online. Cea mai nouă restructurare vizează YouTube, cel mai îndrăgit serviciu de streaming din lume.

În urmă cu câțiva ani, Google a încercat să concureze cu Facebook sau WhatsApp prin introducerea unei funcționalități de chat în aplicația YouTube. Practic, puteai să te conversezi cu alți utilizatori de YouTube in-app, după ce te autentificai cu contul tău de Google. Puteai trimite mesaje și, în mod previzibil, puteai partaja clipuri video.

Cel mai probabil, funcția respectivă ți-a sărit în ochi în momentul în care ai încercat să trimiți de pe YouTube un clip unui prieten. În mod real însă, prea puțini oameni au folosit-o atât de intens încât să fie percepută ca relevantă pe termen lung. Din acest motiv, s-a decis desființarea ei începând cu 18 septembrie.

Ar trebui să fii notificat de această schimbare atât prin intermediul unei notificări in-app, cât și printr-un email. După 18 septembrie, nu vei mai putea partaja clipuri de pe YouTube decât prin intermediul unor aplicații terțe, prin SMS, Email sau orice alte progrămele ai instalate pe mobil.

În cazul în care te numeri printre cei care au folosit intens funcția de chat din YouTube, oficialii Google au publicat la această adresă un tutorial prin care se explică modul în care îți poți descărca istoricul de mesaje.

Conținutul integral al mailului trimis utilizatorilor de YouTube pentru anunțarea schimbării poate fi parcurs mai jos:

”Bună

Îți scriem pentru a te informa despre o actualizare a funcțiilor YouTube. După 18 septembrie 2019, nu vei mai putea folosi funcția de mesaje YouTube pentru a face schimb de mesaje direct pe YouTube. Deși această funcție nu va mai fi disponibilă, poți distribui în continuare videoclipuri YouTube. Iată cum:

  1. Când vizionezi un videoclip pe YouTube, dă clic pe butonul Distribuie.
  2. Selectează aplicația pe care vrei să o folosești pentru a distribui videoclipul.

Pentru mai multe informații, accesează acest articol din centrul de ajutor.

Numai bine,

Echipa YouTube.”

YouTube Chat

Citește și: