Windows 10 te va scăpa de problema spațiului insuficient pentru update

Windows 10 te va scăpa de problema spațiului insuficient pentru update
19:00 09.01.2019

Uneori, când primești un update pentru Windows 10, s-ar putea să ai ghinionul ca acesta să nu poată fi instalat, din cauza spațiului insuficient de stocare.

Un viitor update pentru sistemul de operare va rezolva această problemă. Update-ul 19H1, pregătit pentru luna aprilie, va aduce o nouă funcție în sistem, Reserve Storage, care te va ajuta să scapi de eroarea neplăcută.

Cu ajutorul acestei noi funcții, Microsoft va rezerva 7 GB de spațiu de stocare pe disc pentru Windows Update, fișiere temporare și cache-ul de sistem. Până acum, compania te anunța că nu ai spațiu suficient pe dispozitiv, dacă plănuiai să instalezi un update, iar acesta nu ar fi putut fi dus la bun sfârșit.

Desigur, Windows 10 te îndrumă să ștergi fișierele nenecesare de pe calculator și să activezi Storage Sense, dar uneori, soluțiile astea nu te ajută. În octombrie, mulți utilizatori nu au reușit să facă update-ul la Windows din cauza spațiiului insuficient.

Noua funcție nu presupune că acest spațiu va sta nefolosit, în mare parte a timpului. Fișierele temporare vor fi mutate acolo, astfel că vei avea mai mult spațiu de stocare la dispoziție (deși, în definitiv, ai același spațiu de stocare, doar că repartizat diferit). Asta ar trebui să-ți ajute sistemul, care va fi mai fluent. Windows Storage Sense va continua să șteargă fișiere care nu își au locul pe PC.

Momentan, Microsoft spune că funcția va fi una opțională, pe care o vei putea activa și dezactiva după bunul plac. În plus, vei putea ajusta dimensiunea acestui spațiu rezervat, însă compania nu a dat detalii despre cât vei putea reduce sau adăuga.

loading...