Cea mai importantă schimbare pentru WhatsApp a ajuns pe iPhone

Cea mai importantă schimbare pentru WhatsApp a ajuns pe iPhone

WhatsApp pe iPhone a primit cea mai importantă actualizare din ultimii ani. Prin intermediul noii versiuni, te poți autentifica in-app cu Face ID sau Touch ID.

WhatsApp este una dintre aplicațiile cele mai populare când vine vorba de mesagerie în format text. Mulți o folosesc însă și pentru video conferință sau apeluri audio. Un lucru este însă sigur, programul celor de la Facebook face avansuri importante când vine vorba de protejarea datelor tale.

Aplicația WhatsApp pentru iPhone a fost actualizată în urmă cu mai puțin de 24 de ore. Dacă nu o ai deja instalată, o poți găsi în App Store sau poți facilita update-ul folosind acest link. 

La fel ca Telegram, de acum înainte, te poți autentifica in-app cu o măsură de securitate biometrică. În funcție de varianta de iPhone pe care o ai în dotare, poți folosi Face ID – autentificarea facială sau Touch ID – autentificarea prin amprentă.

Acest lucru a fost imposibil în trecut și va liniști semnificativ persoanele care au conversații sensibile în WhatsApp și nu vor să fie stresate dacă oferă telefonul unui prieten sau membru al familiei pentru câteva minute.

Autentificarea cu Face ID sau Touch ID în noua variantă de WhatsApp nu este activată implicit. Poți profita însă de ea foarte ușor și îți poți alege după cât timp să fie necesară o reautentificare dacă ai ieșit din program.

După ce ai pornit noul WhatsApp, fă un tap în dreapta jos pe Setări. Intră la secțiunea Cont sau Account și fă un tap pe Confidențialitate sau Privacy. În partea de jos a acestei ferestre, vei avea o secțiune nouă intitulată Blocare ecran.

Fă un tap acolo și optează pentru Solicitați Face ID sau Touch ID, în funcție de telefonul din dotare. Bifează jos Imediat, după un minut, 15 minute sau o oră, în funcție de preferința personală. Modificările vor intra în vigoare în timp real.

whatsapp update

Citește și: