WhatsApp pregătește opțiunea care te va scăpa de mesajele nepotrivite

WhatsApp pregătește opțiunea care te va scăpa de mesajele nepotrivite

De ceva timp ai opțiunea pe WhatsApp să ștergi mesajele pe care le-ai trimis. Dar următorul pas ar fi ca mesajul să dispară singur după o vreme, ca să n-ai tu griji. Și, ei bine, informațiile de până acum arată că scenariul acesta va deveni realitate.

Mesajele care se „autodistrug” sună a ceva ce-ai vrea pe WhatsApp. Sau în orice aplicație de chat și eventual chiar mail. Telegram, de exemplu, a oferit deja așa ceva. Iar Facebook a experimentat cu opțiunea în Messenger, la conversații secrete.

Ce ar putea prelua WhatsApp de la Messenger

Chiar dacă opțiunea de conversații secrete în Messenger e mai puțin populară, ea există de ceva timp. Astfel, în momentul în care inițiezi un chat secret, mesajele sunt criptate și poți seta un timp după care mesajul să dispară. Ai de la cinci secunde până la o zi cu diverse intervale între cele două. Mesajul rămâne în chat până când persoana cealaltă îl citește.

Opțiunea pentru WhatsApp a fost descoperită într-o versiune beta a aplicației, pentru Android. Cu siguranță va fi disponibilă și pentru iOS atunci când va fi lansată.

Deocamdată, e într-o formă rudimentară. Ai fie cinci secunde, fie o oră după care mesajul să dispară. Cel mai simplu ar fi însă să preia caracteristicile de la Messenger.

Până când va fi disponibilă această funcționalitate, e bine să știi că WhatsApp îți permite și acum să ștergi mesajele. Atât timp cât nu uiți, poate fi o soluție. Ai cam o oră la dispoziție, dacă vrei să retragi ce-ai spus sau dacă ai trimis poze pe care n-ai vrea să le mai vadă cealaltă persoană.

Cu mesajele care se autodistrug, dar și cu cele pe care le poți șterge, rămâne activă o regulă de aur: dacă ceva e prea sensibil să-l scrii în chat, mai bine nu-l scrii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: WABetaInfo