Waze adaugă opțiunea care o să supere toți primarii din România

Waze adaugă opțiunea care o să supere toți primarii din România

Waze are o serie de funcții utile pentru șoferi, iar de acum te va ajuta să te descurci mai bine în spatele volanului în timpul lunilor de iarnă.

În România, în fiecare an, primarii sunt luați prin surprindere de ninsoare și nu toți sunt pregătiți pentru o deszăpezire eficientă și completă a tuturor străzilor din orașe. Deși încă nu am avut parte de straturi groase de zăpadă până acum anul acesta, vremea se va înrăutăți pe parcurs și e bine să fii pregătit. Pentru asta, Waze vine cu o nouă opțiune.

Acum, aplicația de navigație te ajută să fii puțin mai în siguranță în mașină pe durata iernii. Îți permite să vezi exact care sunt acele drumuri inaccesibile de pe suprafața cărora nu s-a îndepărtat zăpada.

Opțiunea este deja introdusă, în toate cele 185 de țări în care aplicația este disponibilă.

Cum poți să raportezi un drum nedeszăpezit pe Waze

Noul update al aplicației îți permite să-i ajuți și mai mult pe ceilalți șoferi. Poți evidenția acele drumuri care sunt încă înzăpezite și pe care nu se poate circula cu mașina. Poți face asta urmând câțiva pași simpli.

Din aplicația Waze, selectezi opțiunea Pericol, apoi îți vor apărea trei opțiuni. O vei alege pe cea numită Vreme, iar apoi vei selecta opțiunea Drum înzăpezit.

Astfel, toți șoferii vor vedea care sunt drumurile pe care nu pot circula din cauza zăpezii și vor știi să le evite.

Funcția este rezultatul unei colaborări dintre Waze și Departamentul de Transport din statul Virginia (VDOT) din SUA. Acolo, opțiunea va fi și mai utilă pentru cetățeni. Aplicația va trimite informații legate de drumurile nedeszăpezite către Departamentul de Transport pentru a contribui la îmbunătățirea eforturilor de îndepărtare a zăpezii de pe drumurile statului american. O opțiune care ar fi foarte utilă și în localitățile din România.

Citește și:
Sursa: techcrunch