Cum îi afectează pe ruși zăpada neagră și verde care le acoperă țara

Cum îi afectează pe ruși zăpada neagră și verde care le acoperă țara

Acum câteva săptămâni, rușii din regiunea Kuzbass din Rusia au început să posteze pe Facebook și Instagram poze și videoclipuri cu zăpada neagră care le-a acoperit orașele.

Poliția locală din zona respectivă a deschis deja un dosar împotriva centralei Cherkasovskaya de procesare a cărbunilor, care ar fi de vină pentru zăpada neagră. Praful nefiltrat de cărbune de la centrală a ajuns în atmosferă, făcând zăpada să semene mai degrabă cu cenușa vulcanică. Centrala a fost închisă de guvernatorul din regiunea Kuzbass, dar problemele sunt departe de a se fi rezolvat.

Centrala Cherkasovskaya ar fi comis violări sistematice, pe termen lung ale limitelor poluării aeriene, întrucât nu a filtrat praful de cărbune înainte să îl lanseze în atmosferă. Testele de laborator au arătat că poluarea din orașul Kiselyovsk s-ar afla la un nivel dublu față de cât ar fi normal și sigur. „Vă omorâți pe voi și îi omorâți pe toți oamenii voștri care lucrează pentru voi și omorâți, de asemenea, tot ceea ce se află în jurul vostru”, a zis guvernatorul Sergei Tsivilyov, din regiunea Kuzbass.

Închiderea centralei Cherkasovskaya ar putea să ajute cu probleme poluării aeriene din orașul Kiselyovsk, dar mai există și alte regiuni din Rusia care se confruntă cu probleme similare.

Spre exemplu, în orașul Pervouralsk a nins cu zăpadă verde, iar acest lucru a adus multe probleme de sănătate locuitorilor. „Copiii s-au îmbolnăvit, au început să tușească și pielea li s-a făcut roșie, cu iritații pe fețe”, a povestit localnica Natalya Solovey, după cum arată The Independent. Motivul pentru zăpada verde ar fi  chimicalele de la o fabrică de crom din zonă.

Purtătorul de cuvânt al fabricii, Vsevolod Oreshkin, a negat însă acuzațiile: „Este o situație de rutină pentru locuitori, care nu ar trebui să provoace panică. Nu amenință viețile sau sănătatea adulților și copiilor. Este Pervouralsk. Există o varietate mare de afaceri industriale acolo. Dacă luăm mostre de zăpadă din orice loc vom vedea o multitudine de substanțe periculoase”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Futurism
Etichete: