Volvo are, în sfârșit, tehnologia care va reduce numărul accidentelor rutiere

Volvo are, în sfârșit, tehnologia care va reduce numărul accidentelor rutiere

Volvo va integra pe mașinile sale cea mai utilă tehnologie de până acum care va reduce numărul accidentelor. Nu e un concept, e realitate și te-ar putea ajuta să conduci în siguranță.

Volvo evoluează constant când vine vorba de tehnologii care sporesc siguranța la volan. Nu întâmplător, mașinile acestei companii sunt considerate cele mai sigure automobile din lume.

Cu o experiență de decenii în brevetarea unor tehnologii care au fost preluate și de alți producători, Volvo vine acum cu ceva revoluționar.

Pe lângă sistemul care va ajuta mașinile inteligente să comunice între ele prin cloud, Volvo vrea să integreze și o funcție specială prin care vei fi avertizat că ai intrat pe un drum alunecos sau când te apropii de alte pericole.

Mașinile Volvo te vor anunța când intri pe un drum alunecos, ca să reduci viteza

Șeful departamentului de siguranță la volan al companiei spune că informațiile colectate și transmise în timp real între autoturisme va contribui la reducerea numărului de accidente. De cele mai multe ori, accidentele din traficul rutier se produc din cauză că șoferii nu știu sau nu pot intui intențiile celorlalți participanți la trafic și îi iau prin surprindere.

Cu alte cuvinte, compania suedeză sugerează că mașinile Volvo vor putea să anticipeze chiar mai bine decât șoferi pericolele din trafic, înainte ca acestea să se producă.

Dincolo de promisiunile mai mult sau mai puțin SF, funcția Slippery Road Alert, care detectează un drum alunecos ar fi utilă pe orice mașină.

Noile sisteme vor fi instalate pe toate mașinile Volvo fabricate în Europa din 2020, dar pot fi actualizate și cele fabricate din 2016 până în prezent.

Funcția Slippery Road Alert presupune limitarea automată a vitezei în cazul în care n-o faci tu atunci când mașina te atenționează. În acest fel, șoferii iresponsabili ar putea fi educați să acorde mai multă importanță acestor detalii care pot face diferența dintre viață și moarte la volan.

Reprezentanții companiei suedeze consideră că, dacă viteza ar fi ajustată în funcție de trafic și de condițiile de drum, riscul producerii accidentelor ar fi mult mai mic. Dacă șoferii nu fac asta benevol, o va face mașina pentru ei.

Citește și:
Sursa: engadget