Volkswagen se concentrează pe mașini electrice și investește bani grei pentru 75 de modele noi

Volkswagen se concentrează pe mașini electrice și investește bani grei pentru 75 de modele noi

Volkswagen are planuri mari în zona industriei de mașini electrice și investește sume extrem de mari ca să se concentreze pe asta.

Compania a anunțat că va investi mai mulți bani decât planificase pentru a-și extinde flota de mașini electice. Astfel, în următorii ani, compania germană va pune la bătaie 60 de miliarde de euro pentru dezvoltarea de vehicule care nu funcționează cu ajutorul combustibililor fosili. Plănuiește să lanseze 75 de modele 100% electrice și 60 de vehicule hibrid. Speră să poată reuși asta în următorul deceniu.

Suma de 60 de miliarde de euro va fi cheltuită între anii 2020 și 2024. Este cu 16 miliarde de euro mai mare decât cea pe care Volkswagen anunțase inițial că o va cheltui pe dezvoltarea de mașini electrice.

În acest sens, trei fabrici din Germania vor fi complet convertite pentru a se putea concentra exclusiv pe vehiculele electrice. De asemenea, câteva din China și Statele Unite vor fi și ele modificate fie complet, fie parțial.

Volkswagen se concentrează pe producția de mașini electrice

Compania germană are planuri mari în ceea ce privește vânzarea acestor mașini pe care urmează să le producă. Scopul său este să reușească să vândă 26 de milioane de mașini electrice și șase milioane de vehicule hibrid până în 2029. Astfel, speră că trecerea spre mașinile electrice va ajuta la reducerea emisiilor de dioxid de carbon pe teritoriul Uniunii Europene.

„Fără mobilitate electrică, nu vom putea câștiga bătălia împotriva schimbărilor climatice”, a menționat Herbert Diess, directorul executiv al companiei.

Volkswagen are planuri mari în ceea ce privește dezvoltarea de mașini electrice. Pentru asta, a creat MEB, platforma modulară de propulsie electrică care merge pe baterii. MEB va sta la baza întregii serii de vehicule electrice pe care compania urmează să le producă în următorii ani. Scopul este ca, din cele 29 de milioane de mașini pe care speră să le vândă, 20 de milioane să fie dintre cele bazatee pe tehnologia MEB.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: DW