Volkswagen a făcut o mașină electrică pe care o s-o vrei vara asta la mare

Volkswagen a făcut o mașină electrică pe care o s-o vrei vara asta la mare

Volkswagen a mai prezentat un model din gama de mașini electrice ID, dar este cu totul altceva decât te-ai fi așteptat. Deocamdată este doar un concept, dar va întregi noua gamă pe care o pregătește compania germană.

Te întrebi ce s-a întâmplat cu acoperișul cabinei? Nimic deosebit. Este genul acela de mașină pentru tinerii hipsteri care vor să se plimbe la mare și la munte și care vor să fie observați.

Volkswagen ID Buggy chiar este o mașină care iese în evidență, după cum s-a văzut la Salonul Auto de la Geneva, unde a fost prezentată pentru prima dată.

volkswagen id buggy

ID Buggy este un concept interesant care redefinește stilul acestor automobile mici care nu-s cu mult mai mari decât un ATV.

Acest „gândac” are tot ce-ți trebuie dacă ai până în 30 de ani și vrei să-ți duci iubita la mare: gardă la sol destul de ridicată (deși, se putea mai bine de atât), protecție împotriva mizeriei, prafului sau a noroiului, în funcție de mediul în care o conduci și abilitatea de a merge cu ea aproape oriunde.

„Gândăcelul” Volkswagen care merge mai rapid decât crezi

volkswagen id buggy

Dimensiunile sale reduse reprezintă principalul său avantaj. Conceptul prezentat la Geneva nu avea tracțiune integrală, dar poate fi adăugată (de fapt, nu prea se poate fără, i-ar fi eliminat însuși rostul pentru care a fost creată).

Pentru că este o mașină electrică, bateria se află dedesubt, evident. Prin urmare inginerii Volkswagen au adăugat sub mașină o protecție specială de 238 de milimetri grosime. Ar trebui să fie îndeajuns pentru a proteja bateria de lovituri ușoare și de factorii de mediu.

Jantele din aliaj și anvelopele tip off-road îi conferă o statură atletică, robustă și te aștepți să-ți ofere suficientă putere pentru a merge cu ea chiar și într-un safari.

volkswagen id buggy

Despre performanțele tehnice nu se știu prea multe, având în vedere că încă este un concept car, dar Volkswagen laudă ID Buggy că poate accelera de pe loc de la 0 la 100 km/h în doar 7,2 secunde și prinde o viteză maximă de 160 km/h.

Alături de Buggy, gama Volkswagen ID mai promite și alte modele electrice dotate cu tehnologie avansată, cum ar fi sistemul de conducere autonomă de nivel 4. Unul dintre modele este ID BUZZ, microbuzul care reinventează celebrul T1 al hipioților, dar și recent prezentatul ID ROOMZZ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: carscoops