15 mai 2019 | 12:19

Vodafone a anunțat cel mai important demers pentru viitoarea rețea 5G

ACTUALITATE
Vodafone a anunțat cel mai important demers pentru viitoarea rețea 5G

Rețeaua mobilă Vodafone va lansa în premieră în România servicii mobile 5G. Românii se vor putea bucura astfel pentru prima oară de specificațiile acestei tehnologii de ultimă generație.

Vodafone România a activat primele stații radio 5G în rețeaua sa mobilă Supernet™ 5G. Clienții Vodafone vor fi
primii care vor beneficia  de potențialul tehnologic al rețelei 5G odată ce telefoanele 5G vor fi lansate pe piață. Cei de la Vodafone România au fost primii care au furnizat servicii GPRS (în 2001), servicii 3G (în 2005) și 4G (în 2012).

“Suntem mândri să fim prima rețea din țară care oferă românilor cele mai noi tehnologii din lume”, a declarat CEO-ul Vodafone România, Murielle Lorilloux. “Prin această lansare, ne continuăm misiunea de a conecta pentru un viitor mai bun, facilitând în fiecare zi o societate digitală performantă pentru România. Compania noastră își menține angajamentul de a contribui pe deplin la strategia digitală a țării într-o eră în care persoanele și dispozitivele sunt
interconectate și unde încrederea este la fel de importantă ca viteza”.

De asemenea, directorul de tehnologie de la Vodafone România, Cătălin Buliga, a ținut să sublinieze: “Suntem încântați că rețeaua noastră Supernet™ 5G este acum activă în zonele aglomerate din București și se va extinde în alte
câteva orașe mari din România până la finalul anului 2019. Suntem mândri să fim pionierii acestei călătorii noi și interesante pentru serviciile de comunicații mobile, unde tehnologia și inovația se vor uni pentru a asigura cea mai bună experiență digitală pentru români”.

Dar ce ar însemna pentru noi internetul 5G? Ian Fogg, de la compania de analiză a datelor mobile OpenSignal a explicat mai bine: „Orice facem acum cu telefoanele noastre smart vom fi capabili să facem mai repede și mai bine. Gândește-te la ochelari smart cu realitate augmentată, realitate virtuală mobilă, videoclipuri de o calitate mult mai bună, internetul lucrurilor care face orașele mai smart”.