24 apr. 2019 | 07:18

Aplicația Vine renaște sub un alt nume, dar nu pare să aducă ceva nou

ACTUALITATE
Aplicația Vine renaște sub un alt nume, dar nu pare să aducă ceva nou

Mai ții minte aplicația Vine, cea care a făcut popular conținutul video de câteva secunde? Revine, dar sub un alt nume.

Vine a fost o aplicație de succes și clipurile video de câteva de secunde de pe platformă au devenit virale de mai multe ori. Twitter a văzut o oportunitate și a cumpărat startup-ul. Totuși, lucrurile nu au mers conform așteptărilor și aplicația a fost închisă. Între timp, a  venit de la chinezi aplicația TikTok care are un concept similar și acum este foarte populară în rândul tinerilor din întreaga lume.

Acum un an și jumătate, Dom Hoffman, unul dintre fondatorii Vine, a declarat că aplicația va fi reimaginată, iar acum apare cu un alt nume: Byte. Primele 100 de invitații au fost trimise deja către anumite persoane. Byte îți permite să te înregistrezi câteva secunde sau să urci clipuri video de câteva secunde și acestea vor rula în continuu, în regim de loop.

Byte vrea să facă clipurile scurte populare, din nou

Va fi greu pentru Byte să câștige competiția cu TikTok, însă aplicația se diferențiază prin faptul că nu se concetrează pe lip-sync și pe alte elemente mai adolescentine, iar asta ar putea duce la atragerea unui public mai matur.

Hoffman spune că prioritatea este acum ca persoanele care creează conținut să fie mulțumiți de aplicație. În viitorul apropiat o să facă mai multe teste pentru a vedea ce funcționează și ce nu. În acestă versiune nu poți urmări un cont anume și există doar un feed unde poți vedea numărul de aprecieri.

Tot el recunoaște că Byte nu poate câștiga publicul prin aceeași metodă pe care a folosit-o la Vine și că trebuie să aducă ceva nou. Cu toate acestea noua aplicație pare foarte asemănătoare cu cea închisă în urmă cu câțiva ani. Dar Hoffman nu explică cum Byte este diferită de Vine.

Vom afla mai multe după ce aplicația este gata de lansare și vom vedea dacă poate „fura” din cei 500 de milioane de utilizatori de TikTok.