VIDEO Românul care te scoate la vot mai bine decât o fac PSD, USR și alții

Mai sunt câteva zile până la votul din 26 mai, iar partidele sunt fie mincinoase, fie lansează clipuri cel puțin penibile. Însă Mircea Bravo a reușit să lanseze un clip suficient de bun, cât chiar să iei în calcul ieșitul la vot.

La începutul lunii, Mircea Bravo a lansat pe internet un clip excelent pentru a scoate lumea la vot. Atunci, mesajul era că trebuie să votezi, pentru că așa a zis bunica. De data aceasta, noul clip nu mai e la fel de blând și face apel la nemulțumirile celor care consideră că în politică, și funcții de putere, ajung doar parveniții.

Astfel, după cum vezi în clipul de mai sus, e vorba de un om care „s-a descurcat” și a ajuns să facă trafic de carne vie și trafic cu mașini. Conduce un automobil cu volan pe partea dreaptă. Apoi, același om e candidat la europarlamentare. Are voturile asigurate – adică deja cumpărate – și cei „fraieri”, cei „tocilari”, cărora le e furat sendvișul la școală, sunt cei care se uită lung.

Mesajul e puternic, iar personajul e cât de cât un rezumat al societății românești. Mircea Bravo a reușit, cu acest clip, să facă atât un viral, cât și cel mai puternic mecanism de-a convinge lumea – mai degrabă tinerii – să iasă la vot.

Reversul, că tot am zis de USR la început, sunt partidele. Unele încearcă prin dezinformare să scoată lumea la vot, cum face PSD când se laudă cu investițiile. Altele, în speță USR și PLUS care formează o alianță, încearcă prin videoclipuri cel puțin penibile care n-ajută la nimic.

Mai jos ai cele două modele de la USR și PLUS cu patru tineri în total. Ei doi discută despre cum fata, o numită Andreea, vrea să se preocupe băiatul de viitorului lui și să voteze. Fetele discută despre cum băiatul nu se preocupă.

Mesajul e și mai dăunător: unde vezi PSD, votezi în dreapta (adică unde e Alianța USR PLUS). Dincolo de text, mesajul te lasă să înțelegi că trebuie să votezi cu oricine, dar nu cu PSD. Cu oricine, dar să fie răul cel mai mic. În fine, le ai mai jos, ca să te convingi.

Și versiunea cu fete.